Gătește Ruladă din omletă cu morcovi și brânză
Timp de preparare
15
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 2 linguri de smântână mai grasă
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de ulei
- 2 morcovi fierți
- 50 gr de somon afumat
- 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
- sare și piper, după gust
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare
Compoziția omletei o pregătim și cu puțină făină pentru consistență. Și adăugăm puțină smântână grasă, pentru a ieși mai cremoasă.
Morcovii îi fierbem, îi curățăm și îi tocăm în bucăți mai mici.
Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna amestecată cu făina și jumătate din morcovii tocați. Apoi adăugăm pătrunjelul verde și omogenizăm compoziția.
Punem uleiul la încins în cea mai mare tigaie( 32 cm în cazul nostru). Ungem bine toată suprafața tigăii și punem compoziția pentru omletă în ea. Coacem omleta întorcând-o de pe o parte pe cealaltă.
Crema de brânză o amestecăm cu morcovul rămas și cu somonul tocat mai mărunt.
Ungem omleta după ce se mai temperează cu compoziția de brânză și o rulăm strâns.
O putem servi ușor caldă sau rece, alături de legume proaspete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII