Gătește Tort Mușuroi de furnici – Muraveinik – Anthill cake
Timp de preparare
30 min
Porții
8-10
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 gr de unt topit
- 50 gr de zahăr
- 75 gr de smântână
- 300-350 gr de făină
- 7 gr praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- Pentru cremă:
- 400 gr lapte condensat caramelizat
- 180 gr de unt moale
- 100 gr de alune( nuci sau migdale) tocate grosier
- 50 gr de ciocolată pentru decor
Mod de preparare
Preparăm aluatul pentru firimituri. Într-un bol mare amestecăm untul topit și ușor temperat cu zahărul, până la diluarea acestuia. Adăugăm smântâna, extractul de vanilie și amestecăm până se omogenizează aluatul. Cernem făina amestecată cu praful de copt deasupra compoziției și frământăm până când obținem un aluat compact și nelipicios. Punem aluatul într-o pungă de plastic și îl congelăm timp de 1 oră.
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius și tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt.
Aluatul congelat îl trecem prin mașina de tocat, sau îl dăm pe o răzătoare cu orificii mai mari. Îl așezăm într-un strat uniform pe hârtia de copt din tavă.
Coacem aluatul pentru 12-15 minute, sau până când se rumenește. Îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească.
Între timp pregătim crema. Punem într-un bol untul moale și adăugăm caramelul condensat. Folosim mixerul și amestecăm bine până când se omogenizează amestecul.
Apoi sfărâmăm biscuiții și îi adăugăm în cremă. Adăugăm și alunele tocate mai grosier și omogenizăm bine amestecul.
Pentru a forma minunatul tort Mușuroi de furnici, punem amestecul obținut pe un platou. Îl modelăm cu mâinile, sau cu o spatulă sub forma mușuroiului de furnici.
Ștergem platoul, răzuim ciocolata deasupra tortului Muraveinik sau Anthill cake și îl punem la frigider pentru 2 ore. Apoi îl putem porționa frumos și servi cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII