Gătește Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă
Timp de preparare
30
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat fraged:
- 300 gr de făină
- 150 gr de unt gras
- 1 ou de mărime medie
- un praf de sare
- Pentru umplut:
- 175 gr de ciuperci din conservă
- 150 gr de șuncă presată
- 2 foi de salată verde
- 1 ardei gras, roșu
- suc de lămâie, după gust
- sare și piper, după gust
- Pentru decor:
- roșii cherry
- felii de lămâie
- felii subțiri de șuncă
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului fraged, punem într-un bol făina trecută prin sită și o amestecăm cu puțină sare. Adăugăm untul rece tăiat în bucăți mai mici și oul.
Amestecăm rapid ingredientele cu vârfurile degetelor. Ne oprim din frământat când aluatul devine omogen.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim formele de copt pe care le ungem cu puțin unt în interior. Scoatem aluatul de la rece și rupem bucăți mici din el. Punem bucățile de aluat în interiorul formelor de copt și formăm crustele pe care le coacem pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, pregătim compoziția de umplere a acestora.
Punem toate ingredientele într-un bol și le pasăm cu ajutorul blenderului. Potrivim gustul cu sare, piper și suc de lămâie.
Punem pasta de ciuperci cu șuncă în săculețul unui posh cu dui stelat în capăt. Umplem cu această pastă crustele de mini, după răcire.
Le decorăm cu roșii cherry, cu felii subțiri de șuncă, felii de lămâie și frunze de pătrunjel verde și le așezăm pe platouri.
Sunt foarte gustoase aceste mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă, chiar merită preparate.
COMENTARII