Aperitive

Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă

Pentru un platou cu aperitive festive, sau pentru gustări de weekend, merită preparată și rețeta de mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă.

Crustele mini tartelor se prepară simplu, din aluat fraged, ca și tartele clasice.

Vedeți aici și rețeta aluatului pentru crustă de mini tarte. Este rețeta clasică pe care o preparăm atât pentru mini tarte dulci cât și sărate. Nu necesită multe ingrediente, însă necesită puțină răbdare pentru modelarea aluatului în formele de copt. Acest aluat poate fi folosit atât în formele pentru cuptor cât și în cele pentru flacăra aragazului.

Un exemplu de mini tarte sărate îl puteți descoperi în rețeta de mini tarte cu roșii și ciuperci. Sunt și gustoase și consistente și arată tare bine coapte în vase mici.

Iar dacă doriți și un exemplu de mini tarte dulci, puteți încerca rețeta de mini tarte cu cremă de lămâie și bezea. Sunt foarte gustoase, foarte aromate, dar și aspectuoase. Vor colora frumos un platou cu prăjituri festive.

Cum se prepară rețeta de mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă

Despre aluatul de mini tarte am menționat că este unul fraged, simplu și ușor de preparat. Pasta pentru umplerea crustelor se prepară și mai simplu. Se amestecă ingredientele necesare într-un bol și se transformă în pastă cu ajutorul blenderului. Se adaugă ciuperci conservate, șuncă presată, ardei gras și salată verde. Dar puteți adăuga ingrediente după propriul gust.

Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete simple și gustoase de aperitive, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă.

Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă, decorate cu roșii cherry și felii de lămâie

Gătește Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă

Timp de preparare

30

Nivel

mediu

Porții

8

Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă, decorate cu roșii cherry și felii de lămâie

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged:
  • 300 gr de făină
  • 150 gr de unt gras
  • 1 ou de mărime medie
  • un praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 175 gr de ciuperci din conservă
  • 150 gr de șuncă presată
  • 2 foi de salată verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • suc de lămâie, după gust
  • sare și piper, după gust
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • felii de lămâie
  • felii subțiri de șuncă
  • frunze de pătrunjel verde

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului fraged, punem într-un bol făina trecută prin sită și o amestecăm cu puțină sare. Adăugăm untul rece tăiat în bucăți mai mici și oul.

Amestecăm rapid ingredientele cu vârfurile degetelor. Ne oprim din frământat când aluatul devine omogen.

Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim formele de copt pe care le ungem cu puțin unt în interior. Scoatem aluatul de la rece și rupem bucăți mici din el. Punem bucățile de aluat în interiorul formelor de copt și formăm crustele pe care le coacem pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Între timp, pregătim compoziția de umplere a acestora.

Punem toate ingredientele într-un bol și le pasăm cu ajutorul blenderului. Potrivim gustul cu sare, piper și suc de lămâie.

Punem pasta de ciuperci cu șuncă în săculețul unui posh cu dui stelat în capăt. Umplem cu această pastă crustele de mini, după răcire.

Le decorăm cu roșii cherry, cu felii subțiri de șuncă, felii de lămâie și frunze de pătrunjel verde și le așezăm pe platouri.

Sunt foarte gustoase aceste mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă, chiar merită preparate.