Aluaturi sărate

Plăcinte cu omletă și spanac la tigaie

Pentru gustări delicioase și consistente avem pentru voi o rețetă de plăcinte cu omletă și spanac la tigaie. Aluatul este unul simplu, de pâine, iar umplutura este pur și simplu delicioasă.

Dacă nu doriți să stați lângă tigaie pentru a le prepara, puteți apela și la cuptor. Dar sunt mai rapide și parcă mai delicioase preparate la tigaie.

Ne plac astfel de plăcinte și obișnuim să le preparăm în mai multe moduri, cu diferite umpluturi.

Una dintre rețetele de plăcinte sărate foarte apreciată de pe blog este cea de plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie. Combinația aluatului dospit cu brânzeturile amestecate cu multă verdeață este una delicioasă.

Iar o altă rețetă care cucerește instant este cea de plăcinte cu cartofi și brânză la tigaie. Plăcintele din această rețetă nu sunt umplute, toate ingredientele sunt incluse în aluat.

Iar pentru modul de preparare la cuptor vă recomandăm rețeta de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Este perfectă și pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu.

Cum preparăm rețeta de plăcinte cu omletă și spanac la tigaie

După cum am menționat mai sus, aluatul pentru plăcinte se prepară în cel mai simplu mod ca și cel de pâine. Se lasă la dospit. Pentru umplutură preparăm o omletă mai mare în care adăugăm și frunze tinere de spanac. Opțional se poate adăuga și brânză.

Omleta o preparăm într-o tigaie mare, sau preparăm 2-3 omlete. Plăcintele le preparăm într-o tigaie mai mică, cu diametrul de 20-22 cm.

Sunt foarte gustoase atât calde cât și reci. Merg servite simple, cu ketchup precum pizza, sau alături de legume și brânzeturi.

Dacă și voi adorați plăcintele sărate, mai găsiți pe blog astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcinte cu omletă și spanac la tigaie.

Șase plăcinte cu omletă și spanac într-o tigaie, o plăcintă porționată

Gătește Plăcinte cu omletă și spanac la tigaie

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

O plăcintă cu omletă și spanac porționată pe un tocător de lemn, alături de cinci plăcinte întregi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr de făină
  • 25 gr de drojdie proaspătă
  • 300 ml de lapte sau apă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr baby spanac
  • 4-5 ouă de mărime medie
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei
  • 20 gr de unt
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de plăcinte cu brânză și verdeață, cernem făina într-un bol și facem o gropiță în mijlocul ei. Punem acolo drojdia amestecată cu lingurița de zahăr și puțin lapte cald.

Așteptăm 10 minute să se activeze drojdia, apoi adăugăm uleiul și din laptele cald în care dizolvăm și sarea. Frământăm bine aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperim bolul și lăsăm aluatul să se dospească aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Clătim bine frunzele de spanac și le lăsăm la scurs.

Punem uleiul într-o tigaie, la încins și adăugăm untul. Lăsăm untul să se topească apoi adăugăm ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde. Amestecăm ingredientele prin untul topit timp de 1-2 minute, apoi adăugăm frunzele de spanac. Le lăsăm și pe acestea să se pătrundă ușor, amestecându-le cu ingredientele din tigaie.

Batem ouăle cu un praf de sare și unul de piper și le adăugăm peste frunzele de spanac pătrunse. Rumenim frumos omleta cu spanac pe ambele părți și o lăsăm la răcit.

Când aluatul s-a dospit îl împărțim în 6 bucăți aproximativ egale pe care le modelăm sub formă de bile.

Întindem fiecare bilă de aluat pe masa presărată cu făină, într-o foaie circulară de aproximativ 20 cm diametrul. Împărțim omleta în șase părți egale. Punem o parte din omletă la mijlocul cercului de aluat. Aducem marginile aluatului peste ea și le lipim bine la centru.  Aplatizăm ușor plăcintele pentru a le modela sub formă circulară cu diametrul aproximativ cât al tigăii de copt. Le coacem pe rând în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.