Aperitive

Ouă ochiuri în cuib de bacon

Pentru mic dejunuri savuroase avem pentru voi o rețetă de ouă ochiuri în cuib de bacon, cu spanac și mozzarella, preparate la cuptor.

Tot ce trebuie să aveți, în afară de ingrediente, este o formă de copt brioșe, din silicon sau metalică.

Ouăle preparate sub formă de ochi sunt printre preferatele noastre la micul dejun și nu numai. Le mai preparăm și pentru a le servi cu spanac sau cu urzici.

Vedeți aici o rețetă de spanac cu smântână și usturoi, servit cu ouă ochiuri.

Mai folosim ouăle ochiuri și la rețeta tradițională de tochitură dobrogeană. Combinația de carne în sos de bulion cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză telemea, sărată, este absolut delicioasă.

Mai găsiți pe blog un articol în care am prezentat șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri. Sunt metode pe care le-am experimentat de-a lungul timpului și toate ne-au încântat.

Cum preparăm rețeta de ouă ochiuri în cuib de bacon

Pentru rețeta actuală, pe lângă ouă și bacon mai folosim și frunze tinere de spanac, ciuperci, dar și mozzarella. Condimente punem după gust și mai putem adăuga verdeață la final. Ceapa verde sau pătrunjelul verde sunt ideale pentru a decora ouăle ochiuri.

Puteți adăuga în interiorul coșulețelor de bacon și alte ingrediente cum ar fi măslinele sau ardei gras.

Mai găsiți astfel de rețete pentru micul dejun pe blog, cu sau fără ouă.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ouă ochiuri în cuib de bacon.

Ouă ochiuri în cuib de bacon cu spanac, ciuperci și mozzarella, servite cu pâine și ceai

Gătește Ouă ochiuri în cuib de bacon

Timp de preparare

12

Nivel

ușor

Porții

6

Ouă ochiuri în cuib de bacon cu spanac, ciuperci și mozzarella, servite cu pâine și ceai

Ingrediente

  • Pentru 6 porții:
  • 6 ouă
  • 4-5 ciuperci champignon
  • 12 felii subțiri de bacon sau șuncă
  • 200 gr frunze proaspete de spanac
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • sare și piper
  • puțin oregano uscat sau busuioc
  • câteva fire de ceapă verde sau pătrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare

Mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi pregătim forma de copt pe care o ungem ușor cu ulei la interior. Putem folosi și hârtiuțe de brioșe.

Curățăm ciupercile de impurități și le ștergem, apoi le feliem.

Așezăm în formele de brioșe câte două felii subțiri de bacon pe care le modelăm ca pe un coșuleț. Punem la bază 2-3 felii de ciuperci, apoi adăugăm frunze  de spanac. Spargem câte un ou în fiecare coșuleț și presărăm sare și piper. Presărăm și mozzarella răzuită și amestecată cu puțin oregano uscat. Presărăm mozzarella mai mult pe margini, lăsând gălbenușurile ușor libere să se vadă frumos.

Punem tava în cuptor și preparăm delicioasele ouă ochiuri în cuib de bacon, cu spanac și mozzarella pentru 10-12 minute, la 200 de grade Celsius. Le lăsăm doar atât cât să se închege albușurile, iar gălbenușurile să rămână moi.

Le decorăm cu rondele de ceapă verde și le servim cu legume proaspete sau cu salată verde.