Gătește Mâncare de legume coapte în cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 2 ardei roșii
- 4-5 roșii
- 1 ceapă
- 3-4 grăunți de usturoi
- sare și piper
- 50 ml ulei de măsline
- cimbru și oregano
- câteva crenguțe de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Mai întâi spălăm vânăta și dovlecelul, le tăiem în felii rotunde și le presărăm cu sare. Le lăsăm la deshidratat 15 minute, după care le ștergem bine de lichidul format. Le așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Spălăm roșiile, le ștergem și le adăugăm și pe acestea în tavă. La fel procedăm și cu ardeii.
Curățăm ceapa, o tăiem în sferturi și o adăugăm în tavă. Grăunții de usturoi îi adăugăm printre legume, necurățați.
După ce am pus toate legumele în tavă, le stropim cu ulei de măsline și presărăm sare, piper, cimbru și oregano.
Punem tava în cuptor la 200 de grade Celsius și coacem legumele pentru 30-35 de minute.
După coacere, curățăm ardeii și îi tăiem în franjuri. Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar. Adăugăm și foarte puțin ulei. Curățăm și roșiile, le pasăm și le adăugăm în mojar. Adăugăm și o parte din franjurile de ardei și 1-2 crenguțe de pătrunjel verde tocat. Pasăm bine toate aceste ingrediente în mojar.
Tocăm ceapa cât mai fin, apoi o adăugăm într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adăugăm și legumele pasate și turnăm o ceașcă de apă. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.
Adăugăm rondelele de vânătă și dovlecel și franjurile de ardei. Le amestecăm în sosul din tigaie pentru 5-6 minute și oprim focul. Potrivim gustul cu sare și piper, adăugăm pătrunjel verde tocat și gata-i delicioasa mâncare de legume coapte în cuptor.
O servim la una dintre mesele principale ale zilei. Este delicioasă cu pâine de casă sau cu pâine prăjită.
Spor și poftă bună!
COMENTARII