Gătește Tartă cu zmeură și cremă de brânză
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 26 cm:
- 1 ou
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1-2 linguri de apă rece
- 15 gr de unt pentru forma de copt.
- Pentru cremă:
- 450 gr de brânză proaspătă de vaci
- 125 gr de zahăr tos
- 2 ouă de mărime medie
- 100 ml de smântână pentru frișcă
- 50 gr de făină albă
- 10 ml esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 250 gr zmeură
- 3-4 biscuiți petit beurre.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului fraged pentru tartă. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Creăm puțin loc la mijloc și punem acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi.
Cu vârfurile degetelor frământăm rapid ingredientele până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Adăugăm puțină apă rece, atât cât să se omogenizeze aluatul. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru minim 30 de minute.
În acest interval de timp pregătim crema de brânză și zmeura.
Punem brânză împreună cu zahărul în bolul mixerului. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele timp de 1-2 minute, sau până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Apoi, adăugăm cele două ouă, pe rând și smântâna lichidă. Amestecăm bine până la omogenizare.
Cernem făina și o adăugăm treptat în compoziția cu brânză. O încorporăm amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Adăugăm vanilia și un praf de sare.
Înainte de a scoate aluatul de la frigider pentru a monta delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem interiorul formei de tartă cu unt și modelăm aluatul la baza și pe lateralele ei. Mai întâi întindem aluatul într-o foaie circulară, pe masa presărată cu făină. Apoi îl transferăm în interiorul formei de copt. Îl înțepăm la bază cu o furculiță și adăugăm crema de brânză.
Deasupra presărăm zmeura și o presăm ușor să pătrundă și în crema de brânză.
Sfărâmăm biscuiții și îi presărăm pe deasupra zmeurei.
Coacem delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească, apoi o putem porționa și savura cu poftă.
COMENTARII