Garnituri / Legume

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi

Pentru că fasolea verde face parte dintre legumele de vară ce abundă pe piață, nu ezităm să o preparăm în diferite moduri. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.

Ne plac mâncărurile pe bază de păstăi de fasole. Ne place și că găsim păstăi de fasole de mai multe feluri. Fiecare fel are un alt gust. Preparăm din ele rețete de salate, de supe și ciorbe, dar și de aperitive și mâncăruri scăzute. Chiar și în omletă introducem păstăile de fasole – vedeți aici rețeta!

Iar din categoria rețetelor de salată, vă recomandăm să încercați salata de fasole verde cu ardei. Rețeta este simplă și rapidă. Iar cele două legume se combină armonios și din punct de vedere al gustului și al aspectului.

O ciorbă foarte gustoasă, atât servită caldă, dar mai ales servită rece, de la frigider, este ciorba de dovlecel cu păstăi de fasole.

Cum preparăm rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi

Rețeta de față este una dintre cele mai simple și o putem prepara atât pentru masa de prânz cât și pentru cină. Conține foarte puține ingrediente.

Păstăile se fierb mai întâi în apă cu sare, dar doar până când se pătrund ușor. Apoi se prepară la tigaie cu ceapă, usturoi și roșii. Nu necesită condimente, dar nu este greșit nici dacă le adăugați pe cele preferate.

Găsiți pe blog o colecție bogată de rețete cu păstăi de fasole, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Iar mai jos, urmăriți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi.

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, decorate cu frunze de pătrunjel

Gătește Păstăi de fasole cu roșii și usturoi

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în bol maro, alături de roșii, frunze de pătrunjel și păstăi proaspete

Ingrediente

  • 500 gr păstăi de fasole verde
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 roșii
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr (opțional )
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare

Mai întâi îndepărtăm vârfurile de la ambele capete ale păstăilor de fasole. Apoi clătim păstăile cu apă rece și le  rupem în bucăți mai mici. Le punem la fiert în apă cu puțină sare și le lăsăm să se pătrundă ușor. Nu le fierbem de tot pentru că le mai preparăm și cu roșiile.

Opărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi.

Apoi curățăm ceapa și usturoiul.

Tocăm ceapa solzișori și o călim într-o tigaie cu ulei. Adăugăm și doi căței de usturoi și presărăm puțină sare. Călim ceapa cu usturoiul doar până când se pătrund ușor.

Scurgem păstăile de fasole verde și le adăugăm peste ceapă și usturoi. Adăugăm și roșiile tocate și le amestecăm ușor pe toate. Turnăm și o ceașcă mică de apă. Presărăm sare și piper, mai adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți și mai preparăm delicioasa mâncare de păstăi de fasole cu roșii și usturoi pentru 7-8 minute.

Opțional, pentru a regla aciditatea roșiilor, adăugăm și o linguriță de zahăr. La final de preparare, după stingerea focului sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

Este o mâncare simplă și rapidă, dar gustoasă și hrănitoare.

Spor și poftă bună!