Gătește Păstăi de fasole cu roșii și usturoi
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr păstăi de fasole verde
- 1 ceapă medie
- 3-4 roșii
- 3-4 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr (opțional )
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde.
Mod de preparare
Mai întâi îndepărtăm vârfurile de la ambele capete ale păstăilor de fasole. Apoi clătim păstăile cu apă rece și le rupem în bucăți mai mici. Le punem la fiert în apă cu puțină sare și le lăsăm să se pătrundă ușor. Nu le fierbem de tot pentru că le mai preparăm și cu roșiile.
Opărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi.
Apoi curățăm ceapa și usturoiul.
Tocăm ceapa solzișori și o călim într-o tigaie cu ulei. Adăugăm și doi căței de usturoi și presărăm puțină sare. Călim ceapa cu usturoiul doar până când se pătrund ușor.
Scurgem păstăile de fasole verde și le adăugăm peste ceapă și usturoi. Adăugăm și roșiile tocate și le amestecăm ușor pe toate. Turnăm și o ceașcă mică de apă. Presărăm sare și piper, mai adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți și mai preparăm delicioasa mâncare de păstăi de fasole cu roșii și usturoi pentru 7-8 minute.
Opțional, pentru a regla aciditatea roșiilor, adăugăm și o linguriță de zahăr. La final de preparare, după stingerea focului sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Este o mâncare simplă și rapidă, dar gustoasă și hrănitoare.
Spor și poftă bună!
COMENTARII