Gătește Dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarin
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr dovleac curățat
- 300 gr bacon afumat, feliat
- 1 căpățână de usturoi
- 1-2 crenguțe de rozmarin
- 2 linguri de ulei
- sare și piper.
Mod de preparare
Mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru.
Pregătim un vas termorezistent pe care îl ungem bine cu ulei. Presărăm la baza vasului puțin rozmarin.
Apoi curățăm dovleacul și îl secționăm în fâșii mai grosiere. Presărăm sare și piper peste fâșii și le înfășurăm în felii de bacon. Le așezăm în vasul termorezistent. Așezăm în vas și o căpățână de usturoi, secționată la un capăt pentru a se degaja mai bine aroma usturoiului.
Mai presărăm puțin rozmarin și măcinăm piper peste feliile de bacon.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu și îl punem la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius. Apoi îndepărtăm folia și mai lăsăm bucățile de dovleac copt în felii de bacon 10-12 minute, să se rumenească bine și baconul.
Sunt delicioase și simple, dar și cu un sos de brânzeturi cu iaurt și verdeață.
Spor și poftă bună!
COMENTARII