Gătește Cheesecake zebră cu dovleac și portocale
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru stratul de dovleac:
- 500 gr dovleac plăcintar răzuit
- sucul și coaja de la 2 portocale
- 125 gr zahăr
- 100 gr griș
- 1 praf de sare.
- Pentru stratul de brânză:
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 250 gr brânză Philadelphia
- 1 ou
- 1 lingură de smântână acră
- 100 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 100 gr griș
- un cub de unt + 1 lingură de griș pentru tava de copt.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea tăvii și a cuptorului. Alegem o tavă cu pereți detașabili și diametrul de 28 cm, pe care o ungem cu unt moale și presărăm griș. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pregătim stratul de dovleac
Curățăm dovleacul, îl răzuim și îl amestecăm cu sucul de portocale și zahărul. Amestecăm bine până când zahărul este dizolvat. Apoi adăugăm un praf de sare și grișul. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, pentru a se hidrata grișul. În funcție de consistența rezultată mai putem adăuga sau nu puțin griș.
Pregătim stratul de brânză
Punem brânza proaspătă într-un bol și o amestecăm cu brânza Philadelphia și zahărul. Ca și la pasul anterior, amestecăm până când zahărul este dizolvat. Adăugăm un praf de sare și smântâna, apoi potrivim textura cu griș. Putem înlocui grișul cu făină sau cu amidon.
Montăm și coacem cheesecake zebră cu dovleac și portocale
Așezăm tava pe masă, și luăm două linguri, câte una pentru fiecare compoziție.
Punem la mijlocul tăvii două linguri din compoziția cu dovleac. Peste acestea punem două linguri din compoziția de brânză. Continuăm cu alte două linguri din compoziția de dovleac, pe care le punem deasupra celor de brânză. Repetăm straturile punând câte două linguri din fiecare deasupra celorlalte până când epuizăm ingredientele.
Apoi trântim ușor tava de masă pentru a se nivela compoziția.
Punem tava în cuptor și coacem cheesecake-ul pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu se va dezvolta foarte mult în volum pentru că nu folosim praf de copt.
Dar este foarte delicios și aspectuos acest cheesecake zebră cu dovleac și portocale, încercați-l cu încredere.
Îl porționăm după ce se mai răcește, pentru a se închega bine straturile.
COMENTARII