Gătește Cheesecake cu dovleac și portocale la pahar
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru stratul de bază:
- 300 gr biscuiți simpli
- 125 gr unt topit
- 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară.
- Pentru cremă:
- 500 gr dovleac răzuit
- 150 gr zahăr
- 200 ml suc de portocale, proaspăt stors
- 25 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 1 praf de sare.
- Pentru decor:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti stratul de biscuiți.
Topim untul, iar biscuiții îi sfărâmăm într-un bol și îi amestecăm cu pudra de scorțișoară. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm. Nu măcinăm biscuiții fin, ci îi sfărâmăm în bucăți micuțe, pentru un aspect mai plăcut.
Presărăm acest amestec de biscuiți cu unt și scorțișoare la baza paharelor sau a borcanelor. Punem paharele la rece și preparăm crema.
Într-o crăticioară amestecăm dovleacul răzuit cu zahărul și sucul de portocală. Punem crăticioara pe foc și fierbem dovleacul până când se pătrunde bine, iar siropul format scade. Adăugăm untul, amestecăm bine compoziția și o trecem prin sită.
Vom obține un piure de dovleac cremos, foarte aromat și frumos colorat.
Lăsăm piureul de dovleac să se răcească, apoi îl amestecăm cu mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Apoi punem crema în pahare peste stratul de biscuiți.
Pentru decor, amestecăm frișca lichidă cu zahărul pudră până când capătă fermitate.
Adăugăm frișca deasupra cremei de dovleac și mai punem paharele cu cheesecake cu dovleac și portocale la rece pentru cel puțin 30 de minute. Aromele se vor întrepătrunde, iar crema va deveni mai fermă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII