Gătește Ruladă de cartofi cu spanac și bacon
Timp de preparare
120 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 3 cartofi albi, mari
- 1 ou
- 150-200 gr făină
- sare și piper.
- Pentru umplutură:
- 250 gr spanac
- 250 gr bacon afumat
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare după gust
- 4 linguri de ulei.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cartofilor pentru aluat, pe care îi fierbem fără a-i decoji, în apă cât să fie bine acoperiți.
După fierbere, îi decojim și îi dăm pe răzătoare. Apoi îi amestecăm cu un ou, sare și piper și adăugăm făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios. Cantitatea de făină se adaugă în funcție de cât de suculenți sunt cartofii.
Din acest aluat vom întinde o foaie dreptunghiulară, pe masa presărată cu făină, urmând să o umplem cu spanac și bacon.
Pentru umplutura ruladei, călim o ceapă tocată mărunt împărțită in două tigăi cu ulei. Într-o parte vom adăuga spanacul, iar în cealaltă parte baconul tăiat în bucăți mici. Peste spanac adăugăm și puțină sare, dar și usturoiul curățat și trecut prin presă.
Lăsăm spanacul și baconul să se răcească. Apoi întindem peste foaia de aluat cu cartofi mai întâi spanacul cu ceapă și usturoi, apoi bucățile de bacon cu ceapă. Rulăm foaia de aluat cu umplutura în interior și o împachetăm în folie de plastic. Legăm bine folia la capete și fierbem delicioasa ruladă de cartofi cu spanac și bacon pentru aproximativ o oră și 30 de minute, într-un vas cu apă, la foc de intensitate mică.
O lăsăm să se răcească bine, apoi o putem porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII