Garnituri / Legume
Ciulama de ciuperci
Astazi la pranz avem ciulama de ciuperci.
Rapida si delicioasa, neaparat servita cu mamaliguta proaspat facuta sau rece, fripta putin pe un gratar de aragaz. Ciulamaua face parte din mancarurile preferate din copilaria mea. Fie ca era facuta doar cu pui sau ciuperci, ori in combinatie, imi aminteste de gustul vacantelor de la tara, de bunici si de timpuri pe care nu le voi mai trai vreodata.
Se pare ca am o sensibilitate aparte fata de mancarurile cu care am crescut, desi timpurile s-au schimbat si gastronomia a evoluat extraordinar de mult.
Ingrediente
- (pentru doua portii )
- 300 g-400 g ciuperci proaspete ( sau 360 g din conserva, doua cutii )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 linguri cu varf de faina
- 300 ml supa de legume
- sare si piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru reteta ciulama de ciuperci
Amestecam continuu cu un tel si adaugam supa de legume. Punem cate un polonic, amestecand mereu dupa fiecare, astfel incat ciulamaua sa fie cremoasa si fina, nu plina de cocoloase. Cand am terminat cu supa, punem si ciupercile. Saram si piperam dupa gust, mai fierbem cam 5 minute si mancarea e gata.
Data viitoare as incerca o ciulama cu smantana in compozitie sau una combinata cu pui si ciuperci. Dar ma tenteaza si cea cu ceapa sau lapte in compozitie, sunt sigura ca toate variantele sunt delicioase.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII