Gătește Ștrudel cu șuncă și ciuperci, pentru gustări delicioase
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 750 gr făină
- 10 gr praf de copt
- 100 ml ulei
- 250-300 ml apă minerală
- 1/4 linguriță cu sare.
- Pentru uns aluatul:
- 1 ou
- semințe de susan
- semințe de mac.
- Pentru umplutură:
- 400 gr șuncă feliată
- 750 gr ciuperci champignon conservate
- 200 gr mozzarella răzuită
- puțin oregano uscat.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru ștrudel.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea și praful de copt. Apoi adăugăm apa minerală și uleiul, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizarea aluatului.
Frământăm aluatul până când este compact și nelipicios. Presărăm puțină făină peste el, îl acoperim cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm la odihnit până când încălzim cuptorul și pregătim ingredientele pentru umplutură.
Înainte de a forma deliciosul ștrudel cu șuncă și ciuperci pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Scurgem bine ciupercile din conservă, iar mozzarella o răzuim.
Ungem masa de lucru cu puțin ulei și întindem aluatul în două foi cu lungimea cât a tăvii cuptorului, iar lățimea de aproximativ 20 cm.
Peste foile de aluat așezăm felii subțiri de șuncă și presărăm mozzarella răzuită. Apoi adăugăm ciupercile și rulăm.
Așezăm ștrudelele în tavă, pe hârtie de copt și le ungem cu ou bătut la suprafață. Apoi presărăm peste unul semințe de susan și peste celălalt semințe de mac.
Punem tava în cuptor și coacem ștrudelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le lăsăm să se răcească, apoi le putem porționa.
Sunt foarte gustoase și ușor calde, simple sau cu diferite sosuri.
Spor și poftă bună!
COMENTARII