Gătește Pipote de pui cu bulgur și legume
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr pipote de pui
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2-3 linguri de ulei
- 2 linguri de pastă de roșii
- sare și piper după gust
- 200 gr bulgur
- apă + sare.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea pipotelor de pui pe care le curățăm de impurități și de marginile mai tari ale membranei protectoare. Apoi le spălăm bine cu apă rece și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea adăugată de la început va ajuta pipotele să se pătrundă într-un timp mai scurt. Nu punem apă multă, ci atât cât să fie pipotele bine acoperite. Le fierbem sub capac.
Ceapa, morcovul și usturoiul le călim într-o tigaie cu puțin ulei, până când se pătrund și își degajă aromele. Presărăm și peste acestea puțină sare, să le accentueze gusturile. Apoi adăugăm pipotele cu supa în care au fiert. Mai adăugăm și pasta de roșii și mai lăsăm ingredientele să fiarbă timp de 10-15 minute.
Între timp, punem apa la fiert cu puțină sare pentru hidratarea bulgurului. Apa se pune în cantitate dublă față de bulgur. La 200 gr de bulgur fin, punem 400 gr de apă și 1/2 linguriță de sare. Lăsăm apa să atingă punctul de fierbere și o turnăm peste bulgur. Acoperim vasul și lăsăm bulgurul să se hidrateze până când absoarbe toată apa.
Apoi îl amestecăm cu pipotele și legumele din celălalt vas, după stingerea focului.
Adăugăm și pătrunjel verde, tocat mărunt și servim delicioasa mâncare de pipote de pui cu bulgur și legume, ușor fierbinte.
Spor și poftă bună!
COMENTARII