Gătește Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
12-16
Ingrediente
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
- 300 ml lapte
- 1 lingură de zahăr
- 80 gr unt aromat cu verdețuri
- 50 gr parmezan răzuit
- 1 linguriță rasă de sare
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul de pâine, mai întâi trecem făina prin sită într-un bol încăpător. Creăm un loc adânc în mijlocul acesteia și punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte). Lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte până când apar la suprafață bule de aer.
Încălzim și restul de lapte și îl adăugăm treptat peste drojdia de la mijlocul făinii, în timp ce amestecăm intens toate ingredientele. Presărăm și sarea, apoi frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm aluatul să se dospească la loc cald, timp de o oră.
Pentru a forma delicioasa pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri, presărăm făină pe masă și punem aluatul acolo. Îl întindem cu sucitorul într-o foaie mai subțire pe care o ungem cu untul aromat. Presărăm și puțin parmezan răzuit. Apoi rulăm aluatul și secționăm ruloul pe lungime, în două părți.
Împletim cele două părți de aluat cu părțile secționate în sus, exact cum procedăm la cozonacul Babka. Punem aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie, îl acoperim cu folie și îl mai lăsăm la dospit 35-40 de minute.
Înainte de a introduce pâinea în cuptor, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mai presărăm puțin parmezan pe deasupra pâinii, apoi o coacem pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Este foarte gustoasă, dar și spectaculoasă această pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri, preparați-o pentru a vă convinge!
Spor și poftă bună!
COMENTARII