Pâine / Pizza

Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri

Dacă sunteți în căutare de rețete interesante de pâine, încercați și rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri. Este foarte gustoasă și foarte aromată. Este ideală pentru micul dejun, alături de un ceai bun. Este ideală și pentru sandvișuri sau pentru alte gustări zilnice.

Pâinea de casă este de preferat celei din magazin, pentru că o poți prepara după gustul propriu. Este, cu siguranță și mai sănătoasă, pentru că ai controlul deplin al ingredientelor. În plus, mirosul aluatului copt îți va inunda casa și te va relaxa, cu siguranță.

Rețetele de pâine sunt foarte versatile. Putem prepara pâine din cel mai simplu aluat care necesită doar făină, apă, drojdie și sare. Dar, dacă dorim un gust mai deosebit și o textură mai interesantă, putem adăuga și alte ingrediente în aluat. Printre acestea se numără uleiul sau untul, laptele sau iaurtul. Mai putem adăuga diferite cereale sau semințe, verdețuri și condimente și multe altele.

Descoperiți pe blog o rețetă interesantă de pâine cu parmezan și rozmarin, preparată sub formă de coroniță. Rozmarinul și usturoiul fac o combinație bună în preparate. Iar parmezanul adăugat le înnobilează gustul pe deplin.

O altă rețetă pe care v-o recomandăm este rețeta de chifle cu brânză și urzici. Este ideală de preparat primăvara cu urzici proaspete, dar și cu alte verdețuri.

Cum preparăm rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri

Pentru pâinea din rețeta de azi vom prepara un aluat foarte simplu, din făină cu apă, sare și drojdie. Iar după dospire vom unge aluatul cu unt aromat și îl vom împleti frumos precum cozonacul Babka.

Am prezentat anterior și rețeta untului aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde. Dar puteți folosi și alte verdețuri pentru aromatizarea untului.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care folosim untul aromat cu diferite verdețuri și condimente.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri.

Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri porționată, alături de frunze de leurdă și roșii cherry

Gătește Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

12-16

Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri porționată, alături de frunze de leurdă și roșii cherry

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de zahăr
  • 80 gr unt aromat cu verdețuri
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 1 linguriță rasă de sare

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de pâine, mai întâi trecem făina prin sită într-un bol încăpător. Creăm un loc adânc în mijlocul acesteia și punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte). Lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte până când apar la suprafață bule de aer.

Încălzim și restul de lapte și îl adăugăm treptat peste drojdia de la mijlocul făinii, în timp ce amestecăm intens toate ingredientele. Presărăm și sarea, apoi frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm aluatul să se dospească la loc cald, timp de o oră.

Pentru a forma delicioasa pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri, presărăm făină pe masă și punem aluatul acolo. Îl întindem cu sucitorul într-o foaie mai subțire pe care o ungem cu untul aromat. Presărăm și puțin parmezan răzuit. Apoi rulăm aluatul și secționăm ruloul pe lungime, în două părți.

Împletim cele două părți de aluat cu părțile secționate în sus, exact cum procedăm la cozonacul Babka. Punem aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie, îl acoperim cu folie și îl mai lăsăm la dospit 35-40 de minute.

Înainte de a introduce pâinea în cuptor, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mai presărăm puțin parmezan pe deasupra pâinii, apoi o coacem pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius.

Este foarte gustoasă, dar și spectaculoasă această pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri, preparați-o pentru a vă convinge!

Spor și poftă bună!