Aperitive

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval

Dacă vă întrebați ce puteți face cu pâinea învechită, vă propunem rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Se prepară simplu și rapid și vă puteți răsfăța cu ea la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei. Este delicioasă caldă, iar după răcire se poate reîncălzi la microunde sau la cuptor.

De multe ori ne mai rămâne pâine pentru a doua sau a treia zi și nu ne mai place pentru că s-a învechit. Există o mulțime de modalități în care o putem folosi și rezolvăm astfel risipa alimentară.

Cele mai populare rețete în care folosim pâinea învechită sunt rețetele de crutoane aromate. Nu avem de făcut pentru această rețetă decât să tăiem pâinea în cuburi. Apoi asezonăm cuburile de pâine cu condimentele preferate și cu ulei și le dăm la cuptor până când devin crocante. servim crutoanele cu supe creme, cu diferite salate sau simple, ca gustări.

Tot din pâinea învechită mai putem prepara celebrele găluște bavareze pe care le folosim în diferite preparate.

Vedeți aici și o rețetă de supă de vită cu găluște de pâine.

Cum preparăm rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval

Pentru rețeta de față vom cresta pâinea de la suprafață până aproape la bază. Adăugăm diferite ingrediente prin crestături și o dăm la cuptor pentru a se aromatiza. Este delicioasă servită caldă, la micul dejun, alături de un pahar cu iaurt, lapte sau un ceai aromat.

Tot din pâinea învechită mai putem prepara și deserturi, precum budinca de pâine și multe altele.

Găsiți pe blog mai multe rețete în care folosim pâinea învechită, care vă pot servi drept inspirație.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval.

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval pe un ștergător, alături de un cuțit, pătrunjel verde și usturoi

Gătește Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

8

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval pe un ștergător, alături de un cuțit, pătrunjel verde și usturoi

Ingrediente

  • 1 pâine mai învechită
  • 100 gr unt
  • 4-5 căței de usturoi
  • 250 gr cașcaval
  • ½ legătură de pătrunjel verde
  • condimente, opțional.

Mod de preparare

Mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Așezăm pâinea pe un tocător de lemn și o crestăm la suprafață, până aproape de bază, atât pe lungime, cât și pe lățime. Astfel vom obține niște pătrățele care rămân prinse de bază.

Punem untul într-o tigaie la foc de intensitate mică, sau îl topim la microunde. Adăugăm usturoiul pisat și verdeața tocată fin. Răzuim cașcavalul sau îl tăiem în cuburi micuțe.

Adăugăm cașcavalul printre crestăturile pâinii, iar apoi ungem pâinea din belșug cu untul aromat.

Împachetăm pâinea într-o folie de aluminiu și o punem într-o tavă de copt. Introducem tava în cuptorul încălzit și lăsăm pâinea la copt timp de 10-15 minute. Apoi desfacem folia deasupra pâinii și mai lăsăm pâinea în cuptor 8-10 minute pentru a deveni mai crocantă și a se gratina frumos.

Spor și poftă bună!