Gătește Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 pâine mai învechită
- 100 gr unt
- 4-5 căței de usturoi
- 250 gr cașcaval
- ½ legătură de pătrunjel verde
- condimente, opțional.
Mod de preparare
Mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Așezăm pâinea pe un tocător de lemn și o crestăm la suprafață, până aproape de bază, atât pe lungime, cât și pe lățime. Astfel vom obține niște pătrățele care rămân prinse de bază.
Punem untul într-o tigaie la foc de intensitate mică, sau îl topim la microunde. Adăugăm usturoiul pisat și verdeața tocată fin. Răzuim cașcavalul sau îl tăiem în cuburi micuțe.
Adăugăm cașcavalul printre crestăturile pâinii, iar apoi ungem pâinea din belșug cu untul aromat.
Împachetăm pâinea într-o folie de aluminiu și o punem într-o tavă de copt. Introducem tava în cuptorul încălzit și lăsăm pâinea la copt timp de 10-15 minute. Apoi desfacem folia deasupra pâinii și mai lăsăm pâinea în cuptor 8-10 minute pentru a deveni mai crocantă și a se gratina frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII