Garnituri / Legume
Gratin de vinete, rosii si ceapa rosie
Este toamna si cat inca mai gasim in piete legume proaspete trebuie sa profitam din plin de ele.Asadar sa le gatim in mod sanatos si gustos,fara prea mult efort si cu rezultate satisfacatoare.
Reteta de astazi, gratin de vinete, rosii si ceapa rosie, este tot una simpla,asemanatoare celei de tian de legume ,la fel de savuroasa ,dar care se deosebeste prin adaosul minunat de ierburi aromate si pesmet,asa cum ii sta bine unui gratin :D.
Sper sa va placa ideea si sa incercati reteta,e perfecta pentru un pranz sau o cina usoara.
Ingrediente:
- 3 vinete lungi medii (aprox.1 kg )
- 6 rosii potrivite (1 kg )
- 3-4 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- cimbrisor,oregano si patrunjel (proaspete)
- sare si piper
- 30 g parmezan ras
- 40 g pesmet
- 5-6 linguri de ulei
- 100 ml vin alb sec (sau apa )
Mod de preparare pentru reteta gratin de vinete, rosii si ceapa rosie
Ungem o tava (24×33 cm ) cu doua linguri de ulei si asezam feliile de legume,alternate,incluzand si usturoiul.
Separat,intr-un bol,punem parmezanul ras,pesmetul si mix-ul de ierburi aromate,tocate fin si le amestecam .
Apoi presaram uniform peste legume,turnam vinul alb,saram si piperam si stropim uniform cu uleiul de masline ramas.
Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si coacem 35-40 de minute la 180-190 °C.In ultimele 10 minute,descoperim tava pentru ca legumele sa se rumeneasca usor.
Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII