Aperitive

Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase

Pentru a consuma ouăle rămase de la Sfintele Sărbători Pascale, am preparat o delicioasă rețetă de salată de ouă cu brânză în chifle pufoase. Chiflele umplute astfel sunt ideale și pentru pauza de masă de la serviciu.

Ouăle fierte pot fi folosite cu succes în diferite rețete de salate, de creme sărate sau în diferite preparate delicioase.

Le putem adăuga în interiorul chiftelelor sau putem prepara diferite rulade din carne de pui sau carne tocată.

Vedeți aici o rețetă de ruladă din carne cu ouă fierte în felii de bacon. Putem folosi pentru această ruladă carne rămasă de la friptură și ouăle înroșite, de asemeni, rămase prin frigider. Dar, putem prepara rulada și din carne proaspătă, tocată și asezonată cu condimente. Este ideală pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de aperitiv de legume cu ouă fierte. Conține cartofi făcuți piure, castraveți murați, ardei capia copți, în oțet și ouă fierte. Este un aperitiv ușor de preparat, delicios, cu ingrediente la îndemâna tuturor. Puteți înlocui ardeii copți cu gogoșari murați.

Cum preparăm rețeta de salată de ouă cu brânză în chifle pufoase

Pentru această rețetă, dacă avem timp, preparăm chiflele în propria bucătărie. Dacă nu, le cumpărăm de la chioșcurile de pâine. Important este să fie chifle mai micuțe și pufoase. O parte din miez îl scoatem și adăugăm salata de ouă cu brânză.

Salata se prepară simplu, tocând ouăle și amestecându-le cu brânza preferată, verdețuri și condimente.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care folosim ouă fierte.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de ouă cu brânză în chifle pufoase.

Salată de ouă cu brânză în 11 chifle pufoase

Gătește Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

12

Patru chifle umplute cu salată de ouă cu brânză

Ingrediente

  • Pentru aluatul de chifle:
  • 500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de zahăr
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 ou.
  • Pentru salata de ouă cu brânză:
  • 4 ouă fierte
  • 1/2 linguriță pastă de hrean
  • 1 linguriță muștar clasic
  • 100 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 50 gr brânză telemea sau feta
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 2-3 cozi de ceapă verde.

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de chifle, cernem făina într-un bol. Facem o adâncitură în mijloc și punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte). Lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte până când apar la suprafață bule de aer.

Încălzim și restul de lapte, topim untul și începem să le adăugăm treptat peste drojdia de la mijlocul făinii, amestecând intens toate ingredientele. Apoi frământăm aluatul până când devine elastic și nelipicios.

Îl acoperim cu un ștergar curat și îl lăsăm să se dezvolte la loc cald, timp de o oră.

După ce aluatul s-a dospit îl împărțim în bucăți mici și formăm chifle rotunde. Le așezăm în tava de cuptor, pe hârtie de copt și le acoperim cu un ștergar. Le mai lăsăm să se dezvolte timp de 40-45 de minute. Apoi le ungem cu ou bătut, le crestăm ușor pe jumătate și le coacem pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru a prepara salata de ouă fierte cu brânză, mai întâi curățăm ouăle fierte și le tocăm mărunt. Spălăm mărarul verde și îl tocăm și pe acesta mărunt, la fel și cozile de ceapă verde. Amestecăm într-un bol crema de brânză cu brânza sărată strivită cu furculița, sau tocată în cuburi mici. Adăugăm pasta de hrean și muștarul, mărarul și ceapa verde, dar și ouăle fierte și tocate.

După ce chiflele sunt coapte și răcite, le secționăm pe jumătate și scoatem o mică parte din miez. Apoi le umplem cu salata de ouă cu brânză. Putem adăuga în interior și felii de castraveți, de ridichi, de roșii sau de ardei. Putem adăuga chiar și salată verde.

Spor și poftă bună!