Gătește Ouă umplute cu salată de cartofi
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- 5 ouă fierte
- 2 cartofi medii
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de iaurt
- 100 ml ulei
- 1/2 legătură de mărar
- 2-3 ridichi roșii
- 1 ardei gras
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Pentru că ouăle le avem deja fierte, nu ne mai rămâne decât să fierbem și cartofii, fără a-i descoji. Îi lăsăm să fiarbă până când pătrunde furculița în ei. Apoi îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Tocăm cartofii fierți în cuburi cât mai micuțe.
În timp ce cartofii fierb, curățăm ouăle și le secționăm în jumătăți, pe lungime. Scoatem gălbenușurile și le sfărâmăm bine într-un bol. Adăugăm peste ele muștarul și preparăm o maioneză picurând treptat uleiul și amestecând intens.
Potrivim gustul cu sare și piper și adăugăm iaurtul.
Tocăm cozile de la ceapa verde și le adăugăm peste cuburile de cartofi. Tocăm și mărarul verde, ardeiul și ridichile. Apoi amestecăm toate aceste ingrediente și umplem cu ele jumătățile de albușuri.
Sunt chiar delicioase aceste ouă umplute cu salată de cartofi, merită preparate și pentru un platou cu aperitive festive.
Spor și poftă bună!
COMENTARII