Gătește Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr iaurt cremos
- 300 gr făină
- 30 ml esență de vanilie
- 7 gr de copt
- 1 praf de sare
- 300 gr căpșuni proaspete
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea căpșunilor pe care le spălăm bine, le curățăm de codițe și frunze și le tăiem în bucăți mai mici. Le lăsăm deoparte și pregătim aluatul cu iaurt pentru brioșe. Dar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem untul moale cu zahărul într-un bol și amestecăm cu o spatulă până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm ouăle, pe rând, amestecând continuu până la omogenizarea compoziției.
Adăugăm și iaurtul, esența de vanilie, omogenizăm compoziția și încorporăm amestecul de făină cu praful de copt și sarea. Adăugăm căpșunile tăiate în bucăți mici și amestecăm ușor.
Punem hârtiuțe speciale în formele de brioșe și le umplem pentru 3/4 din capacitate cu aluatul de brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție. Introducem formele de copt în cuptor și coacem brioșele la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
Le scoatem din forme cu hârtiuțele și le așezăm pe grătare sau platouri. După răcire le putem decora cu zahăr pudră și servi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII