Muffins / Cupcakes

Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție

Printre cele mai simple și ușoare rețete de deserturi cu căpșuni se numără și rețeta de brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție.

Aluaturile pentru deserturi cu iaurt sunt foarte apreciate, în special vara, pentru că sunt ușor umede și răcoritoare. Nu se prepară greu, doar trebuie să echilibrăm cantitatea de iaurt în funcție de celelalte ingrediente adăugate.

Iaurtul este foarte des folosit și în cremele de prăjituri, nu doar în aluaturi sau în blaturile acestora.

Vedeți aici și o rețetă de prăjitură cu iaurt și afine, în care iaurtul este folosit la cremă. Este o prăjitură ușoară și răcoroasă, care are un real succes, mai ales vara.

Iar din categoria aluaturilor cu iaurt, vă recomand să încercați de pe blog rețeta de cornulețe cu iaurt în aluat și gem de căpșuni. Aluatul cornulețelor iese deosebit de fraged, datorită iaurtului. Iar gemul de căpșuni este foarte aromat și gustos.

Ce ingrediente folosim la rețeta de brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție

Pe lângă iaurtul amintit mai sus, compoziția de brioșe mai conține ouă, unt, făină, zahăr și arome. Și pentru că este o compoziție mai densă decât una de chec sau de pandișpan, vom folosi și praf de copt pentru a ajuta la dezvoltarea acesteia în timpul coacerii.

Alegem căpșuni nu foarte coapte, pentru a le adăuga în interiorul brioșelor, tăiate în bucăți mai mici.

Sunt foarte populare brioșele ca și desert, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție.

Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție pe un grătar negru de răcire

Gătește Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16

Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție pe un suport alb de lemn

Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr iaurt cremos
  • 300 gr făină
  • 30 ml esență de vanilie
  • 7 gr de copt
  • 1 praf de sare
  • 300 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea căpșunilor pe care le spălăm bine, le curățăm de codițe și frunze și le tăiem în bucăți mai mici. Le lăsăm deoparte și pregătim aluatul cu iaurt pentru brioșe. Dar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornim cuptorul la 180 de grade.

Punem untul moale cu zahărul într-un bol și amestecăm cu o spatulă până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm ouăle, pe rând, amestecând continuu până la omogenizarea compoziției.

Adăugăm și iaurtul, esența de vanilie, omogenizăm compoziția și încorporăm amestecul de făină cu praful de copt și sarea. Adăugăm căpșunile tăiate în bucăți mici și amestecăm ușor.

Punem hârtiuțe speciale în formele de brioșe și le umplem pentru 3/4 din capacitate cu aluatul de brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție. Introducem formele de copt în cuptor și coacem brioșele la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.

Le scoatem din forme cu hârtiuțele și le așezăm pe grătare sau platouri. După răcire le putem decora cu zahăr pudră și servi.

Spor și poftă bună!