Înghețată

Tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine

Acest tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine este un desert răcoritor și delicios, perfect pentru zilele calde de vară sau pentru a satisface pofta de ceva dulce și răcoritor în orice moment al anului.

Rețetele de înghețată sunt ideale de preparat pentru petreceri, reuniuni de familie sau pur și simplu pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită. Sunt ușor de făcut acasă și nu necesită o mașină de înghețată. Acest fapt le face accesibile pentru oricine dorește să experimenteze bucuria preparării înghețatei artizanale.

Anterior am prezentat pe blog și rețeta de înghețată sandwich cu vanilie și piersici. Înghețata este absolut delicioasă, este consistentă și are un aspect cuceritor. Combină textura crocantă a aluatului fraged cu cremozitatea înghețatei de vanilie și dulceața naturală a piersicilor proaspete.

Iar din categoria înghețatelor mai deosebite, vă mai recomand de pe blog rețeta de Semifredo cu zmeură și fistic. Este delicios, aromat și spectaculos. Nu poți rămâne indiferent la așa ceva. Semifreddo este un desert asemănător înghețatei, dar cu o altă textură. Nu are cremozitatea înghețatei clasice, dar este mai simplu și mai consistent. Se poate prepara din diferite ingrediente, dar fără a utiliza o mașină de înghețată.

Câteva impresii despre acest tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine

Textura cremoasă și catifelată a acestei înghețate este completată de efectul crocant al bezelelor și ciocolatei. Iar vișinele presărate în interior adaugă o notă fructată și ușor acidulată.

Bezelele mărunțite adaugă o textură unică și surprinzătoare, aducând un element de crocant la fiecare lingură. Ciocolata mărunțită oferă un gust bogat și intens de cacao. În același timp aduce un contrast perfect față de dulceața generală a înghețatei. Vișinele nu doar că aduc un strop de culoare, dar și o aromă distinctă și plăcută. Și acestea echilibrează dulceața celorlalte ingrediente.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de înghețată de unde vă puteți inspira în aventura voastră culinară.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine.

Tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine secționat pe platou, alături de un bol cu vișine

Gătește Tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

12

Tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine porționat

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g bezele (marshmallows) mărunțite
  • 100 g ciocolată (de preferință neagră sau cu lapte) mărunțită
  • 100 g vișine fără sâmburi.

Mod de preparare

Pregătirea bazei pentru înghețată:

Într-un bol mare, amestecăm smântâna pentru frișcă cu un mixer până când se formează vârfuri moi.

Într-un alt bol, amestecăm laptele condensat îndulcit cu extractul de vanilie.

Încorporăm treptat laptele condensat îndulcit în frișca bătută, folosind o spatulă de silicon și amestecând ușor pentru a păstra aerul în compoziție.

Adaugă bezelele mărunțite, ciocolata mărunțită în amestecul de înghețată.

Amestecă ușor până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.

Întindem amestecul de ingrediente pentru tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine într-o tavă de 24 cm, căptușită cu folie alimentară.

Vișinele le presărăm pe parcurs ce întindem câte un strat de compoziție.

Nivelăm suprafața și punem tava la congelator timp de cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte, până când este complet înghețată.

Scoatem tortul de înghețata din congelator cu 5-10 minute înainte de a o servi pentru a se înmuia puțin și a fi mai ușor de porționat.

Spor și poftă bună!