Gătește Tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 500 ml smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 g bezele (marshmallows) mărunțite
- 100 g ciocolată (de preferință neagră sau cu lapte) mărunțită
- 100 g vișine fără sâmburi.
Mod de preparare
Pregătirea bazei pentru înghețată:
Într-un bol mare, amestecăm smântâna pentru frișcă cu un mixer până când se formează vârfuri moi.
Într-un alt bol, amestecăm laptele condensat îndulcit cu extractul de vanilie.
Încorporăm treptat laptele condensat îndulcit în frișca bătută, folosind o spatulă de silicon și amestecând ușor pentru a păstra aerul în compoziție.
Adaugă bezelele mărunțite, ciocolata mărunțită în amestecul de înghețată.
Amestecă ușor până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.
Întindem amestecul de ingrediente pentru tort de înghețată cu bezele, ciocolată și vișine într-o tavă de 24 cm, căptușită cu folie alimentară.
Vișinele le presărăm pe parcurs ce întindem câte un strat de compoziție.
Nivelăm suprafața și punem tava la congelator timp de cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte, până când este complet înghețată.
Scoatem tortul de înghețata din congelator cu 5-10 minute înainte de a o servi pentru a se înmuia puțin și a fi mai ușor de porționat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII