Aperitive

Frittata cu spanac, brânză și legume

Pentru un mic dejun savuros și sățios sau pentru gustarea de la birou, rețeta de frittata cu spanac, brânză și legume poate fi alegerea potrivită.

Frittata este o omletă italiană delicioasă, bogată în legume, brânzeturi și proteine. Este perfectă pentru micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară. Se prepară rapid, iar combinațiile de ingrediente sunt foarte versatile. Varianta cu spanac, brânză și legume este sănătoasă și plină de arome.

O altă rețetă pe care ți-o recomand de pe blog, din această categorie este cea de frittata cu spaghete și bacon. Este gustoasă și sățioasă și este altceva decât o omletă clasică.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de omletă cu dovlecei la cuptor. Bineînțeles că dovleceii pot fi înlocuiți cu vinete sau cu alte legume, după propriul gust.

Cea mai populară rețetă de frittata se prepară cu cartofi – vedeți aici rețeta!

Ce ingrediente folosim la rețeta de frittata cu spanac

Pe lângă spanac, brânză și nelipsitele ouă, în rețeta de față am optat pentru ardei gras, ceapă și dovlecel, ca și legume. Mai adăugăm verdeață proaspătă pentru un plus de culoare, dar și aromă. Nu lipsesc nici condimentele preferate, iar pentru consistență adăugăm lapte sau smântână.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de omletă simple sau mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de frittata cu spanac, brânză și legume.

Porție de frittata cu spanac

Gătește Frittata cu spanac, brânză și legume

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

4

Tigaie cu frittata

Ingrediente

  • 5-6 ouă
  • 100 g spanac proaspăt sau congelat
  • 100 g brânză feta, telemea sau cașcaval
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii
  • 1 dovlecel mic, tăiat cubulețe
  • 2-3 linguri de lapte sau smântână lichidă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • frunze de pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Începe cu prepararea legumelor.

Încălzește o tigaie antiaderentă, potrivită pentru cuptor, și adaugă uleiul de măsline.

Călește ceapa tocată și usturoiul la foc mediu până când devin aurii și moi. Adaugă ardeiul gras și dovlecelul tăiat cubulețe. Gătește-le timp de 5-7 minute până când legumele devin moi.

Adaugă spanacul proaspăt și lasă-l să se înmoaie câteva minute. Dacă folosești spanac congelat, asigură-te că este bine scurs înainte de a-l adăuga.

Într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare, piper și laptele (sau smântâna lichidă). Adaugă oregano sau alte ierburi aromatice și amestecă bine.

Fărâmițează brânza feta sau taie cașcavalul cubulețe și încorporează-l în amestecul de ouă. Adaugă și pătrunjel vere tocat.

Toarnă amestecul de ouă peste legumele din tigaie, asigurându-te că ouăle acoperă uniform toate ingredientele.

Lasă frittata să se gătească la foc mediu pentru 5-7 minute, până când marginile încep să se coaguleze, dar mijlocul este încă ușor lichid.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și transferă tigaia în cuptor.

Coace frittata pentru încă 10-12 minute, până când ouăle sunt complet coapte și frittata este ușor rumenită pe deasupra.

Dacă preferi o crustă mai crocantă, poți pune tigaia sub grill pentru ultimele 2 minute. Scoate frittata din cuptor și las-o să se răcească ușor înainte de a o felia.

Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un plus de prospețime.

Frittata se poate servi caldă sau la temperatura camerei, alături de o salată verde sau o felie de pâine prăjită.

Spor și poftă bună!