Gătește Omletă cu cartofi dulci și spanac
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 3 ouă mari
- 1 cartof dulce mediu
- 1 mână de spanac proaspăt (sau congelat, bine scurs)
- 1 ceapă mică (opțional)
- 1 cățel de usturoi (opțional, pentru un plus de aromă)
- 1 lingură de ulei de măsline sau unt
- Sare și piper, după gust
- Un praf de nucșoară (opțional, pentru o aromă subtilă)
- 20 g brânză feta sau parmezan ras (opțional, pentru un plus de gust).
Mod de preparare
Curăță cartoful dulce și taie-l cubulețe mici sau felii subțiri sau cuburi. Încălzește o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei și gătește cartofii la foc mediu timp de 8-10 minute, amestecând ocazional, până devin aurii și moi. Dacă folosești ceapă și usturoi, adaugă-le în ultimele 2-3 minute de gătire.
Dacă folosești spanac proaspăt, adaugă-l peste cartofii dulci și lasă-l să se înmoaie 1-2 minute, amestecând ușor. Dacă folosești spanac congelat, asigură-te că l-ai scurs bine înainte de a-l pune în tigaie.
Într-un bol, bate ouăle cu sare, piper și un praf de nucșoară, dacă dorești. Toarnă compoziția peste cartofii dulci și spanac, asigurându-te că se distribuie uniform.
Redu focul și gătește omleta la foc mic, acoperind tigaia cu un capac, timp de 4-5 minute, până când ouăle sunt aproape coagulate. Dacă dorești, presară brânza feta sau parmezan ras deasupra în ultimele minute.
Poți servi omleta așa cum este sau o poți întoarce ușor pentru a se rumeni ușor și pe partea cealaltă. Alternativ, poți pune tigaia sub grillul cuptorului pentru 1-2 minute, până când suprafața devine ușor aurie.
Poți servi omleta în mod clasic, cu o felie de pâine integrală crocantă și o salată verde.
Va fi delicioasă și cu avocado și semințe de susan presărate deasupra sau cu roșii cherry și măsline negre.
Spor și poftă bună!
COMENTARII