Gătește Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- 150 g făină (albă sau integrală)
- ½ linguriță praf de copt
- 2 ouă
- 150 ml lapte (sau lapte vegetal, pentru o variantă de post)
- 1 lingură de ulei de măsline sau unt topit
- 1 mână de leurdă proaspătă
- 1 mână de spanac proaspăt
- Sare și piper, după gust
- Opțional: 50 g brânză rasă (parmezan, telemea sau cheddar).
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor. Spală bine leurda și spanacul, apoi toacă-le mărunt. Dacă vrei o textură mai fină, le poți blenda cu laptele.
Într-un bol, bate ouăle cu laptele și uleiul, până obții o compoziție omogenă.
Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt, sarea și piperul.
Toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și amestecă până obții un aluat omogen. Adaugă leurda și spanacul tocate și, dacă folosești, brânza rasă.
Încinge aparatul de vafe și unge-l ușor cu ulei. Toarnă câte un polonic de compoziție și coace până devin aurii și crocante (aprox. 3-4 minute).
Poți servi aceste vafe cu leurdă și spanac ușor calde sau reci, după preferință.
Sunt foarte aromate, leurda oferă un parfum plăcut de usturoi, iar spanacul echilibrează gustul.
Datorită combinației dintre ouă, făină și praf de copt sunt pufoase și ușor crocante.
Sunt ușor sărate și cremoase, mai ales dacă adaugi brânză rasă în compoziție.
Cum poți servi delicioasele vafe cu leurdă și spanac
Cu cremă de brânză și mărar, pentru o combinație cremoasă și răcoritoare.
Cu ou poșat sau ochiuri moi, pentru un mic dejun hrănitor.
Cu avocado și semințe de susan, pentru o variantă sănătoasă și echilibrată.
Alături de o salată de primăvară cu ridichi, roșii cherry și castraveți.
Spor și poftă bună!
COMENTARII