Mâncăruri cu carne

Friptura aromata de porc la cuptor

Friptura aromata de porc

O friptura aromata de porc la cuptor, suculenta si gustoasa. Nu necesita mult timp de preparare, doar gatitul la cuptor ia ceva timp dar gustul si savoarea finala merita asteptarea. Se poate servi alaturi de orice garnitura va place, merg foarte bine piureurile sau sote-urile de legume. Eu am ales de data asta varza de Bruxelles, fiarta putin in prealabil si sotata in putin ulei de masline amestecat cu o lingura de unt.

 

Ingrediente:

 

  • 1 kg pulpa de porc
  • 350 ml apa
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare si piper proaspat macinate

Mod de preparare pentru reteta friptura aromata de porc la cuptor:

Taiem carnea in felii, cam 1-1,5 cm si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Saram si presaram condimentele si apoi turnam apa.
Acoperim cu folie de aluminiu si punem tava la cupor preincalzit, foc mediu (170-180 °C) pentru aproximativ o ora. Dupa 40 de minute luam folia si lasam carnea sa se rumeneasca frumos deasupra. Daca nu e inca patrunsa cand trebuie sa luati folia, mai adaugati o ceasca de apa si ma lasati sa se gateasca acoperit.
Se serveste calda cu garnitura preferata. E delicioasa.
Spor la treaba si pofta buna!
Friptura aromata de porc

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.