Gătește Bulgur cu carne de pui și legume
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 300 g bulgur (granulație medie)
- 500 g piept sau pulpe de pui dezosate
- 1 ceapă mare
- 1 ardei bulgăresc, roșu
- 2-3 linguri ulei de măsline sau floarea-soarelui
- 700 ml supă de pui sau apă fierbinte
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- ½ linguriță chimion (opțional, pentru un aer oriental)
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servire.
Mod de preparare
Se taie puiul cubulețe și se condimentează ușor cu sare și piper.
Într-o cratiță adâncă se încălzește uleiul, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. După ce devine translucidă, se adaugă și ardeiul tăiat cubulețe. Se mai călesc legumele 5 minute.
Apoi se adaugă bucățile de carne și se rumenesc ușor, până prind culoare aurie.
Se adaugă boiaua, usturoiul tocat și, dacă se dorește, chimionul, amestecând bine ca să elibereze aromele.
Urmează adăugarea bulgurului peste compoziție și se amestecă 1 minut pentru a se împrieteni cu legumele și carnea.
Supa de pui se toarnă fierbinte, se amestecă ușor, apoi se acoperă cu capac. Deliciosul bulgur cu carne de pui și legume se fierbe la foc mic 15-20 minute, până când bulgurul absoarbe lichidul. Dacă e nevoie, se mai adaugă puțină apă fierbinte.
După ce bulgurul este gătit și puiul fraged, se stinge focul și se lasă cratița acoperită încă 5 minute.
În timpul servirii se presară pătrunjel proaspăt tocat și se servește cald, alături de o salată verde sau murături.
Spor și poftă bună!
COMENTARII