Garnituri / Legume

Pleurotus cu usturoi. Reteta de post

Pleurotus cu usturoi

Pentru ca suntem in ultima saptamana de post m-am gandit sa postez si aceasta reteta simpla, rapida si delicioasa de Pleurotus cu usturoi. Chiar daca nu tineti post merg de minune alaturi de mamaliguta, rece in cazul meu, sau ca si garnitura.

 

Ingrediente pentru reteta de pleurotus cu usturoi:

 

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 6-7  linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare:

 

Ciupercile curatate le-am trecut printr-un jet rapid de apa rece, apoi le-am lasat sa se scurga bine si le-am taiat bucati. Apoi le-am pus intr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul de masline, sare si piper si am calit la foc mediu, acoperit timp de vreo 15 minute.

Dupa aceea am adaugat usturoiul trecut prin presa si am amestecat bine sa se imprastie aroma.

Pleurotus cu usturoi

Dupa inca doua minute am adaugat si patrunjel tocat si am stins focul.

Pleurotus cu usturoi

Servim cu mamaliguta calda sau rece. Sunt delicioase.

Spor la treaba si pofta buna!

Pleurotus cu usturoi

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.