Garnituri / Legume
Conopida cu usturoi
Dupa conopida gratinata ,aceasta conopida cu usturoi imi place foarte mult. Poate fi servita ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura,un cotlet rapid , piept de pui la gratar ,s.a.md.
Ingrediente pentru reteta de conopida cu usturoi:
- 500 g conopida
- 3 catei de usturoi
- 4-5 linguri de ulei e.v. de masline
- sare
Mod de preparare:
Conopida o desfacem buchetele,o spalam si o punem la fiert in apa cu sare timp de 12-13 minute.Intr-o tigaie incalzim uleiul de masline si adaugam cateii de usturoi tocati.
Calim 2-3 minute la foc mic,fara sa-i lasam sa se coloreze apoi adaugam conopida scursa de apa.Saram dupa gust si mai lasam pe foc inca 5 minute cat sa se intrepatrunda aromele,amestecand cu grija.
Servim cum am mai spus ca atare sau ca si garnitura,ca decor am presarat sare neagra. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII