Aperitive
Drob de ciuperci
Un altfel de drob, un drob de ciuperci pentru cei care nu se dau în vânt după drobul de miel.
Dupa un drob de miel si un drob de pui cu oua de prepelita , era inevitabil sa urmeze si unul fara carne ca doar avem gusturi diverse.
M-am gandit ca si la voi o fi asa si am zis sa va dau reteta mea de drob de ciuperci.
Este grozav de bun si pe cuvant ca are gustul acela de drob de la verdeturile folosite .
Poate il incercati ,ca tot de apropie si Pastele ortodox si este cel mai potrivit moment 🙂 .
Citește și: Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci champignon (merg foarte bine combinate cu pleurotus sau hribi )
- 3 linguri de ulei de masline
- 5 oua (3 + 2 )
- 4 fire de ceapa verde
- 4 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei ,in cazul meu )
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- o lingurita de sare
- o jumatate de lingurita de piper
- 4 linguri de pesmet
- seminte albe si negre de susan pentru decor (optional )
Mod de preparare pentru reteta drob de ciuperci:
Curatam si spalam ciupercile sub jet rapid de apa si le lasam sa se scurga pe un servet de bucatarie.Apoi le tocam marunt ( sau mai mare si dupa ce s-au gatit le putem marunti intr-un robot ) si le punem intr-o tigaie incapatoare cu cele 3 linguri de ulei de masline.Fierbem pana ce scade tot lichidul pe care il lasa.
Dupa ce s-au mai racorit le punem intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate ,3 oua ,sare si piper .Amestecam foarte bine si la final punem pesmetul ,intai 2 linguri,apoi ,daca nu se leaga compozitia mai adaugati inca doua .
Acoperim o tava mare de chec ( L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm ) cu harie de copt si punem compozitia,presand-o usor.Batem bine si cele doua oua ramase si le punem deasupra sau puteti infasura compozitia intr-un aluat foietaj pe care il ungeti cu un ou.
Presaram semintele si coacem drobul 40 de minute la 180 ° C pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasati drobul sa se raceasca foarte bine si apoi taiati-l ,feliile vor fi perfecte .Este delicios si vi-l recomand cu drag,cei ce nu mananca carne vor fi incantati ,va asigur ! Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII