Garnituri / Legume

Ceapa in sos dulce acrisor. Reteta originala

Daca tot este sezonul scoaterii cepei, iar aceasta are un gust dulce-picant si este suculenta, pentru ca nu s-a uscat, poate va incumetati sa incercati aceasta reteta de ceapa in sos dulce acrisor.

La reteta originala se foloseste un anumit tip de ceapa si anume ceapa borettana de mici dimensiuni si un pic turtita.

Numele i se trage de la o micuta comuna, numita Boretto din provincia Reggio Emilia, unde se cultiva acest tip de ceapa.

O puteti inlocui cu arpagic mai maricel, sau cu ceapă de apă, va avea un gust la fel de bun 🙂

 

Ingrediente:

 

  • 600 g de ceapa
  • 55 ml otet balsamic
  • 35 g de zahar
  • 40 g unt
  • sare

Mod de preparare pentru reteta de ceapa in sos dulce acrisor:

 

Topim untul intr-o tigaie maricica si adaugam zaharul.

Cand acesta s-a colorat foarte putin turnam otetul balsamic si fierbem 2-3 minute.

Apoi punem ceapa ,acoperim tigaia si fierbem aproximativ 40 de minute.

ceapa in sos dulce acrisor

Dupa 20 de minute verificam lichidul, iar daca acesta e prea gros adaugam 100ml de apa sau supa calda si fierbem in continuare. Acum putem pune si sare dupa gust.

ceapa in sos dulce acrisor

Dupa alte 20 de minute garnitura este gata. Servim alaturi de carne sau peste. Noi am savurat deliciul langa un cotlet rapid.

Spor la treaba si pofta buna!

ceapa in sos dulcea acrisor

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.