Tarte / Cheesecake
Tarta cu crema de vanilie si fructe
Tarta cu crema de vanilie si fructe, o reteta de deset aspectuos si grozav de bun, absolut pe placul iubitorilor de deserturi cu fructe.
Daca nu am prea mult timp la dispozitie, prepar aluatul de tarta si crema de vanilie cu o zi inainte. Astfel, a doua zi, nu-mi ramane decat sa montez si sa decotez tarta cu fructe proaspete.
Ingrediente:
- Aluat de tarta (25 cm diametru )
- 250 g faina
- 125 g unt
- un ou
- un praf de sare
- 1 lingura de zahar pudra
- 1-2 linguri de apa rece (doar daca e necesar )
- Crema de vanilie
- 4 galbenusuri
- 120 g zahar
- 45 g faina
- 500 ml lapte
- un praf de sare
- semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingura de extract/esenta de vanilie )
- Decor
- fructe proaspete la alegere
- 1/2 pliculet de gelatina pentru decor (tip tort gelee,nu gelatina foi sau granule )
Mod de preparare pentru reteta tarta cu crema de vanilie si fructe:
Prima data facem aluatul pentru ca va trebui sa stea la rece.Asadar ,intr-un bol punem faina,praful de zare,lingura de zahar si untul rece taiat cubulete.Framantam repede cu varful degetelor pana obtinem o compozitie nisipoasa.
Adaugam oul si mai framantam doar cat sa incorporam oul ,nu mai mult.Daca nu se leaga,mai adaugam o lingura ,doua de apa rece.
Infasuram aluatulin folie alimentara si-l punem la frigider pentru 30 de minute .
Intre timp preparam crema de vanilie . Cu un tel ,amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare.
Incorporam si faina ,apoi laptele incalzit cu semintele pastaii de vanilie.Eu am folosit o lingurita de pastai de vanilie macinate.
Fierbeti crema timp de 4-5 minute din momentul in care a dat in clocot.Amestecati continuu pentru a nu se lipi.
Acoperim suprafata cremei (nu a vasului ) cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Cum pregatim aluatul
Revenim la aluat .Il scoatem din frigider si-l intindem intr-o tava (25 cm ) .il intepam din loc in loc cu o furculita,acoperim cu hartie de copt iar deasupra punem o cana de fasole,orez,naut sau ce aveti la indemana.
Coacem crusta 30-35de minute la 180 °C pana se rumeneste usor,iar ultimile 5 -10 minute luam hartia si fasolea sa se poata rumeni un pic si in interior.
Dupa ce s-a racit umplem crusta cu crema de vanilie ,niveland-o bine.
Decoram tarta dupa imaginatie si cu fructele care sunt pe gustul nostru si acoperim fructele cu gelatina preparata dupa instructiunile dupa pachet.
Pastram tarta la rece pana in momentul in care o vom manca.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII