Garnituri / Legume
Budinca de conopida cu branza
Pentru ca tot suntem in plin sezon al legumelor de toamnă, iar pietele sunt pline de conopida, va propun o reteta usoara si delicioasa, budinca de conopida cu branza. Se prepara foarte simplu, este extrem de gustoasa alaturi de o salata si va asigur ca este si pe gustul copiilor .
Eu i-am pus si turmeric pentru o culoare frumoasa dar, daca nu-l aveti la indemana nu-i o problema, budinca de conopida cu branza va fi la fel de buna.
Ingrediente:
- 500 g conopida (cantarita dupa curatare )
- 350 g branza telemea (250 g + 100 g )
- 200 g smantana de gatit
- 4 oua
- 1 lingurita rasa de turmeric (optional )
- piper
- patrunjel
- 2 linguri de ulei de masline (pentru uns tava )
Mod de preparare pentru reteta budinca de conopida cu branza:
Spalati, curatati conopida si taiati-o buchetele potrivite. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pentru 5 minute maxim din momentul in care a dat in fiert.
Apoi transferati-o intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga bine si sa se mai racoreasca.
Intr-un bol puneti branza sfaramata, doar 250 g (eu am folosit o branza sarata de oaie si capra, dar merge si de vaca sau chiar feta), adaugati ouale, smantana, piperul, turmericul si patrunjelul tocat .
Branza ramasa (100 g ) o vom pune deasupra .
Sare mai puneti doar in cazul in care branza nu este sarata, la mine nu a fost nevoie. Amestecati bine, apoi incorporati si conopida.
Ungeti o tava (23 x 23 cm) cu cele doua linguri de ulei si turnati compozitia. Deasupra presarati uniform cele 100 g branza ramase.
Coaceti budinca 35-40 de minute la 180 °C (cuptor preincalzit) pana se rumeneste usor deasupra.
Mancati budinca calduta cu o salata de rosii sau o salata verde mixta. Este foarte buna si rece, asta in cazul in care mai ramane 🙂 .
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII