Ciorbe / Supe
Ciorba de legume cu spanac. Reteta usoara
Pe o vreme ploioasa si friguroasa, o ciorba de legume cu spanac merge perfect.
Este usoara, gustoasa, plina de legume iar spanacul tanar ii da un plus de prospetime.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tija de telina (sau 1/2 radacina )
- 1 ardei gras mic
- 3-4 cartofi
- 1 dovlecel mic
- 100 g fasole verde
- 150 g spanac tanar
- 400 g rosii decojite
- 2 linguri bulion de rosii
- o lingura de orez
- un ou (optional )
- 5-6 linguri de ulei
- sare dupa gust
- zeama de lamaie pentru acrit
- leustean
Mod de preparare pentru reteta ciorba de legume cu spanac:
Intr-o oala puneti uleiul si caliti la foc mic ceapa tocata,morcovul ras,telina si ardeiul cubulete .Adaugati un pic de sare ,va ajuta legumele sa se inmoaie fara sa se arda.
Intre timp curatati si tocati cuburi (mai micute )cartofii si dovlecelul,iar fasolea verde taiati-o in bastonase mai mici .
Adaugati-le in oala,sarati dupa gust ,acoperiti cu apa si lasati la fiert pana se inmoaie .
Cand s-au inmuiat ,puneti rosiile cuburi,bulionul ,orezul si acriti cu zeama de lamaie dupa gust .Dupa ce au fiert ,adaugati spanacul tanar ,oul batut usor,mai dati cateva clocote si stingeti focul .
Puneti leusteanul tocat si ciorbita e gata .Mancati-o calda cu ardei bulgresti in otet ,niste smantana si eventual un colt de paine calda 🙂 .
Ciorba de legume cu spanac a iesit excelenta! Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII