Garnituri / Legume
Mancare de fasole pastai. Reteta simpla
Mancare de fasole pastai, o reteta simpla, de sezon, pe care o fac foarte des pe timp de vara si nu numai. Este delicioasa mancata ca atare sau ca si garnitura,se prepara rapid si este deosebit de gustoasa.
Puteti alege fasole pastai de care va place, important este sa fie proaspata, frageda si crocanta.
Ingrediente:
- 550 g fasole pastai (cantarita dupa curatare)
- 3-4 linguri de ulei
- 1 ceapa medie
- 150 ml suc concentrat de rosii(saau 3-4 rosii proaspete)
- 2 catei de usturoi
- cimbru proaspat
- sare si piper
- marar
Mod de preparare pentru reteta de mancare de fasole pastai:
Intai spalam pastaile de fasole, le indepartam varfurile ascutite si le rupem in bucati de 2 sau 2,5 cm lungime.
Intr-un vas incalzim uleiul si calim ceapa cu un praf de sare pana cand se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pastaile si o cana de apa (cam 250 de ml), cateva fire de cimbru, sare si piper dupa gust. Acoperim cu un capac si fierbem pana cand pastaile incep sa se inmoaie, in jur de 15 minute.
Apoi adaugam pasta de rosii,usturoiul zdrobit si mai fierbem mancarea inca 10 minute.
*Daca folositi rosii proaspete,decojiti-le, tocati-le marunt si adaugati-le in mancare.
Cand delicioasa mancare de fasole pastai e gata, stingem focul si adaugam mararul tocat.
Asta-i tot! Un preparat simplu, rapid si gustos.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII