Dulciuri

Prajitura cu aluat fraged si piersici

Prajitura cu aluat fraged si piersici este una dintre cele de care nu te mai saturi si nu spun asta doar pentru ca imi plac foarte mult acest gen de prajituri. Pur si simplu se topeste in gura, este absolut delicioasa si extrem de simplu de facut.

In plus, o puteti prepara cu fructe de sezon, diverse gemuri,nutella sau cu magiun de prune. Pentru un plus de gust ii puteti adauga si nuci , alune sau migdale tocate.

Orice combinatie ati alege, va asigur ca este grozava si va invit s-o incercati 🙂 .

 

prajitura cu aluat fraged si piersici

Ingrediente:

 

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura
  • 600 g piersici (curatate de coaja si samburi)
  • 50-70 g zahar
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 50 g nuci tocate
  • zahar pudra cu vanilie pentru decor

 

 

Mod de preparare pentru prajitura cu aluat fraged si piersici:

 

Auatul se prepara foarte simplu. Intr-un bol punem faina, sarea, vanilia si zaharul pudra. Adaugam untul rece taiat cubulete si, cu varful degetelor framantam pana cand obtinem o compozitie nisipoasa.

Adaugam oul si mai framantam doar  pana cand se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.

Nu framanati mult pentru ca aluatul va fi tare si gumos dupa coacere, nu fraged si sfaramicios cum trebie sa fie un aluat de tarta.

Daca aluatul nu se leaga fie din cauza ca faina a fost prea uscata sau oul prea mic, mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.

Infasurati aluatul si lasati-l la frigider timp de o ora.

Intre timp preparati umplutura. Curatati de coaja si samburi piersicile si puneti-le intr-un vas impreuna cu zaharul la foc mediu. Fierbeti timp de 5-6 minute pana cand mai ramane doar un pic de lichid.

Amidonul dizolvati-l in doua linguri de apa si turnati-l peste piersici. Mai fierbeti doar pana da iar in clocot, stingeti focul si lasati la racit.

*Daca nu vreti s-o preparati cu fructe proaspete,folositi 400-450 g gem consistent  sau nutella.

PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI.jpg1

Impartiti apoi aluatul in doua parti. Un sfert pentru pus deasupra si trei sferturi pentru baza.

prajitura cu aluat fraged si piersiciCum coacem prajitura

 

Intindeti partea mai mare de aluat direct pe hartia de copt pe care o puneti in tava (de 20×30 cm), ajutandu-va de putina faina. Intindeti umplutura si deasupra radeti pe razatoarea mare cealalta parte. Presarati si nucile tocate.

Coaceti prajitura timp de 35-40 de minute la 180°C, pana se rumeneste usor deasupra.

PRAJITURA CU ALUAT FRAGED SI PIERSICI.jpg2

Taiati prajitura si pudrati-o cu zahar praf  numai dupa ce s-a racit.

Spor la treaba si pofta buna !

prajitura cu aluat fraged si piersici

prajitura cu aluat fraged si piersici

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.