Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Biscuiți cu inimioare în două culori

Chiar dacă necesită mai mult timp pentru modelarea lor, acești biscuiți cu inimioare în două culori sunt de mare efect asupra celor ce se vor bucura de ei. Sunt frumoși, sunt delicioși și sunt de post.

Merg de minune dăruiți celor dragi în spiritul iubirii. Asamblați frumos în cutii speciale de cadouri, îi pot surprinde plăcut pe cei care îi vor primi. Merg dăruiți și ca simbol de mărțișor dulce, chiar dacă nu au chiar culorile simbolice de alb și roșu. Dar, dacă doriți neapărat acele culori, puteți folosi un colorant roșu și rezolvați problema.

Din categoria deserturilor preparate pentru a fi dăruite în spiritul iubirii, vă mai recomandăm și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Sunt delicioși, sunt frumoși și sunt în temă cu specificul respectivelor zile.

Și tot din aceeași categorie, merită preparată și rețeta de vafe inimioare cu jeleu de zmeură. Aluatul pentru aceste vafe este unul foarte simplu, asemănător cu cel al celebrilor faguri din copilărie.

Cum se prepară rețeta de biscuiți cu inimioare în două culori

Aluatul pentru acești biscuiți se prepară foarte simplu, cu apă minerală și ulei. Se împarte în două, iar într-o parte se adaugă cacao. Pentru modelarea aluatului sub formă de inimioare avem nevoie de două decupaje speciale, de mărimi diferite. Nu este greu de modelat, însă necesită puțin mai mult timp. Dar rezultatul final merită din plin și efortul depus și timpul alocat.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete destinate zilelor în care sărbătorim iubirea, de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți cu inimioare în două culori.

Biscuiți cu inimioare în două culori așezați în cutie de cadouri

Gătește Biscuiți cu inimioare în două culori

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

30-40

Biscuiți cu inimioare în două culori

Ingrediente

 • Pentru aluat fraged de post:
 • 250 ml apă minerală
 • 200 ml ulei
 • 150 gr zahăr
 • 550 gr făină
 • 30 gr cacao
 • 2 lingurițe esență de vanilie
 • 2 lingurițe esență de rom
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 1 linguriță oțet

Mod de preparare

Amestecăm uleiul cu apa minerală într-un bol, apoi adăugăm zahărul și sarea. Amestecăm bine toate ingredientele până când se dizolvă zahărul și sarea.

Stingem bicarbonatul de sodiu în oțet și îl adăugăm peste amestecul de ingrediente din bol. Adăugăm esența apoi jumătate din cantitatea de făină. Din cealaltă jumătate dăm deoparte 30 de grame. Împărțim compoziția în două boluri. Împărțim și făina rămasă în două părți egale. Într-o parte adăugăm 30 gr de cacao și în cealaltă cele 30 gr de făină.

Adăugăm aceste cantități peste aluaturile din cele două boluri. Vom obține un aluat alb și unul maro. În aluatul alb adăugăm esența de vanilie, iar în cel maro esența de rom.

Acoperim bolurile cu folie de prospețime și lăsăm aluaturile la odihnit 20-30 de minute.

După acest interval de timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și modelăm biscuiții.

Întindem aluaturile pe masa presărată cu făină. Decupăm forme mici de inimioare din ambele aluaturi și le inversăm locurile. Apoi, decupăm biscuiții cu o formă de inimioară mai mare.

Transferăm biscuiții în tava cuptorului, pe hârtie de copt la mici distanțe unii față de alții. Coacem delicioșii biscuiți cu inimioare în două culori pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Îi scoatem din tavă și îi transferăm pe un grătar de răcire.

Nu îi decorăm cu zahăr pudră pentru a nu afecta culorile acestora.