Gătește Biscuiți cu inimioare în două culori
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
30-40
Ingrediente
- Pentru aluat fraged de post:
- 250 ml apă minerală
- 200 ml ulei
- 150 gr zahăr
- 550 gr făină
- 30 gr cacao
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță oțet
Mod de preparare
Amestecăm uleiul cu apa minerală într-un bol, apoi adăugăm zahărul și sarea. Amestecăm bine toate ingredientele până când se dizolvă zahărul și sarea.
Stingem bicarbonatul de sodiu în oțet și îl adăugăm peste amestecul de ingrediente din bol. Adăugăm esența apoi jumătate din cantitatea de făină. Din cealaltă jumătate dăm deoparte 30 de grame. Împărțim compoziția în două boluri. Împărțim și făina rămasă în două părți egale. Într-o parte adăugăm 30 gr de cacao și în cealaltă cele 30 gr de făină.
Adăugăm aceste cantități peste aluaturile din cele două boluri. Vom obține un aluat alb și unul maro. În aluatul alb adăugăm esența de vanilie, iar în cel maro esența de rom.
Acoperim bolurile cu folie de prospețime și lăsăm aluaturile la odihnit 20-30 de minute.
După acest interval de timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și modelăm biscuiții.
Întindem aluaturile pe masa presărată cu făină. Decupăm forme mici de inimioare din ambele aluaturi și le inversăm locurile. Apoi, decupăm biscuiții cu o formă de inimioară mai mare.
Transferăm biscuiții în tava cuptorului, pe hârtie de copt la mici distanțe unii față de alții. Coacem delicioșii biscuiți cu inimioare în două culori pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Îi scoatem din tavă și îi transferăm pe un grătar de răcire.
Nu îi decorăm cu zahăr pudră pentru a nu afecta culorile acestora.
COMENTARII