Rețete de bază
Blat simplu pentru tort
Nu am pretentia ca acesta este reteta perfecta de blat simplu pentru tort dar varianta asta mi se pare foarte usor de facut,respectand cativa pasi simpli.
Bine v-am regasit si La Multi Ani tuturor!
Sper ca in noul an sa vi se implineasca toate dorintele si sa aveti parte numai de lucruri bune.
Vacanta s-a dus,sarbatorile la fel iar noi ne reluam incet incet ritmul uzual .
Printre retetele urmatoare veti regasi si unele pe care le-am preparat de sarbatori,cu siguranta va vor fi utile pentru cele ce vor urma,salate,mancaruri usoare,cu carne ,cu legume dar si retete de baza,simple si usor de preparat cum este cea de astazi.
In primul rand ingredientele trebuie tinute o ora doua la temperatura camerei,sa fie proaspete iar ustensilele pe care le vom folosi sa fie spalate si degresate bine.
- Dupa mixarea oualor cu zaharul ,faina cernuta inainte o vom incorpora usor,cu miscari lente de sus in jos,astfel vom obtine un blat pufos,usor aerat.
- La acest blat nu folosim niciun agent de crestere (praf de copt,bicarbonat… ) pentru ca va influenta forma finala.
- Cuptorul trebuie neaparat preincalzit,iar dupa coacere nu-l scoatem imediat,ci intredeschidem usa ,si-l mai lasam acolo in jur de 10 minute.Abia apoi scoatem forma si-l lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.
- Blatul se taie cand este complet rece,cu un cutit zimtat pentru paine,cu lama foarte subtire.
- Daca dorim un blat cu cacao,reducem din cantitatea de faina si completam cu cacao,nu adaugam peste.
- Putem aroma blatul cu diverse esente,extract de cafea,vanilie,coaja de lamaie,portocala,lime.in functie de gustul nostru si tipul de tort pe care am ales sa-l facem.
Ingrediente:
- pentru un blat de tort de 26 cm diametru
- 6 oua
- 185 g faina (pentru cel cu cacao ,150 g faina si 35 g cacao )
- 185 g zahar
- un praf de sare
- 1 lingurita de esenta la alegere
Mod de preparare pentru blat simplu pentru tort:
Turnam compozitia in tava si o distribuim uniform.Trantim forma de cateva ori de masa,astfel bulele de aer vor iesi la suprafata.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII