Gătește Borș de vită cu sfeclă roșie și varză
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg carne de vită cu os
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 sfecle mai micuțe
- 4-5 roșii
- 1/2 căpățână de varză mai mică
- 2 litri de apă
- 1 litru de borș
- 2 linguri de ulei
- sare și piper după gust
- pătrunjel și leuștean.
Mod de preparare
Mai întâi dezosăm carnea. Oasele le punem la fiert în apă cu puțină sare și le lăsăm până când carnea care mai rămâne pe ele se desface.
Carnea dezosată o tocăm în bucăți mai mici.
Într-o oală încăpătoare punem uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată mărunt împreună cu bucățile de carne. Le amestecăm bine prin ulei, atât cât să se sigileze bine carnea pe toate părțile, iar ceapa să-și degaje aromele.
Turnăm supa de vită de la oase și fierbem ingredientele pentru aproximativ 10-12 minute. Apoi adăugăm morcovii tocați în cuburi sau rondele și păstârnacul, de asemeni, tocat.
Lăsăm ingredientele să fiarbă timp de 7-8 minute, apoi adăugăm sfecla roșie, tocată și aceasta în cuburi. După ce se pătrunde și aceasta, adăugăm roșiile curățate și tocate în cuburi. Varza se adaugă ultima, pentru că aceasta se pătrunde cel mai rapid.
Separat, fierbem borșul pentru 2-3 clocote și îl adăugăm în oala cu ingrediente cu 10 minute înainte de stingerea focului.
Iar după stingerea focului sau în timpul servirii, adăugăm și verdeața proaspătă, tocată mărunt.
Tot în timpul servirii putem adăuga și o lingură de smântână acră, pentru un plus de gust.
Spor și poftă bună!
COMENTARII