Ciorbe / Supe

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză

Acest borș de vită cu sfeclă roșie și varză este o supă tradițională românească, foarte gustoasă și nutritivă, pe care v-o recomandăm cu toată încrederea.

Combinația de ingrediente cucerește prin gust, textură și culori deosebite. Toate legumele se combină armonios cu carnea de vită. Sfecla roșie este cea care adaugă un plus de gust și culoare deosebită. Este ideală de folosit în supe și ciorbe pentru aceste proprietăți.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ciorbă de cartofi cu sfeclă roșie și bacon, foarte savuroasă și consistentă. Baconul adăugat în cantitate mai mică oferă ciorbei un plus de gust și de sățietate.

Iar din categoria supelor cremă vă recomandăm de pe blog rețeta de supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate. Este delicioasă, are gust dulce-acrișor și are o culoare foarte plăcută. Iar decorată cu smântână, contrastul de culori va fi spectaculos.

Folosim sfecla roșie și în rețete de salată, de aperitive sau de mâncăruri scăzute. O folosim cu succes și în rețetele de murături, dar și în cele de deserturi, pentru a le colora frumos.

Descoperiți aici și o rețetă de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Este o rețetă simplă cu ingrediente comune, însă aspectul vafelor este cuceritor.

Despre rețeta de borș de vită cu sfeclă roșie și varză

Această delicioasă ciorbă este ideală pentru a aduce la masă arome autentice și o textură complexă.

Carnea de vită este preparată încet pentru a deveni fragedă. Apoi se adaugă legumele proaspete și borșul acru pentru a crea un amestec delicios.

Sfecla roșie adaugă o culoare vibrantă și o dulceață subtilă, în timp ce varza aduce o notă crocantă și un gust ușor picant. Verdețurile proaspete, precum pătrunjelul și leușteanul, completează perfect această supă tradițională.

Mai găsiți pe blog și alte rețete delicioase cu sfeclă roșie, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de borș de vită cu sfeclă roșie și varză.

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână

Gătește Borș de vită cu sfeclă roșie și varză

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de borș de vită cu sfeclă roșie și varză, servită cu smântână

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită cu os
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 sfecle mai micuțe
  • 4-5 roșii
  • 1/2 căpățână de varză mai mică
  • 2 litri de apă
  • 1 litru de borș
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel și leuștean.

 

 

Mod de preparare

Mai întâi dezosăm carnea. Oasele le punem la fiert în apă cu puțină sare și le lăsăm până când carnea care mai rămâne pe ele se desface.

Carnea dezosată o tocăm în bucăți mai mici.

Într-o oală încăpătoare punem uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată mărunt împreună cu bucățile de carne. Le amestecăm bine prin ulei, atât cât să se sigileze bine carnea pe toate părțile, iar ceapa să-și degaje aromele.

Turnăm supa de vită de la oase și fierbem ingredientele pentru aproximativ 10-12 minute. Apoi adăugăm morcovii tocați în cuburi sau rondele și păstârnacul, de asemeni, tocat.

Lăsăm ingredientele să fiarbă timp de 7-8 minute, apoi adăugăm sfecla roșie, tocată și aceasta în cuburi. După ce se pătrunde și aceasta, adăugăm roșiile curățate și tocate în cuburi. Varza se adaugă ultima, pentru că aceasta se pătrunde cel mai rapid.

Separat, fierbem borșul pentru 2-3 clocote și îl adăugăm în oala cu ingrediente cu 10 minute înainte de stingerea focului.

Iar după stingerea focului sau în timpul servirii, adăugăm și verdeața proaspătă, tocată mărunt.

Tot în timpul servirii putem adăuga și o lingură de smântână acră, pentru un plus de gust.

Spor și poftă bună!