Gătește Brownie cu brânză și dovleac
Ingrediente
Pentru brownies:
- 5 ouă
- 200 gr de zahăr
- 200 gr de ciocolată amăruie
- 200 gr de unt
- 50 ml de lapte
- 150 gr de făină
- 2 lingurițe cu esența de rom
- un praf de sare
Pentru crema de brânză:
- 250 gr cremă de brânză(tip philadelphia)
- 2 ouă
- 50 gr de zahăr
- 50 gr de făină
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
Pentru stratul de dovleac:
- 250 gr miez de dovleac copt
- 50 gr de zahăr pudră
- 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 1-2 linguri de griș
- bănuți de ciocolată amăruie pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi coacem dovleacul și îl lăsăm să se răcească. Apoi cântărim 250 gr din miezul lui pe care îl amestecăm cu zahărul pudră, scorțișoara și una sau două linguri de griș, în funcție de cât de suculent este.
Apoi pregătim stratul de brânză. Amestecăm într-un bol brânza cu zahărul pudră, adăugăm ouăle, apoi esența și făina. Omogenizăm bine compoziția.
Pentru stratul de brownie, punem o cratiță pe foc în care adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mai mici, untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecăm intens până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Apoi stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 15 minute.
Între timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm cu zahărul până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Adăugăm compoziția de ciocolată, esența și făina.
Într-o tavă cu laturile de 23/36 cm așezăm hârtie de copt apoi întindem compoziția pentru brownie. Deasupra întindem ușor compoziția de brânză, apoi pe cea de dovleac. Presărăm bănuți de ciocolată peste stratul de dovleac.
Coacem prăjitura brownie cu brânză și dovleac pentru 20-25 minute, la 180 de grade Celsius.
O porționăm după răcire.
Spor și poftă bună!
COMENTARII