Gătește Budincă de dovleac cu brânză dulce
Timp de preparare
50 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 500 g piure de dovleac (copt sau fiert și pasat)
- 300 g brânză dulce de vaci
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 2 linguri griș
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un praf de sare
- opțional: coajă rasă de portocală pentru un plus de aromă.
Mod de preparare
Începe cu prepararea piureului de dovleac. Dacă nu ai deja piureul pregătit, taie dovleacul în bucăți mari, coace-l la 200°C timp de 30-40 de minute, apoi pasează-l bine cu o furculiță sau blender.
Pentru prepararea compoziției de budincă, într-un bol mare, combină piureul de dovleac, brânza dulce, zahărul, ouăle, grișul, esența de vanilie și praful de sare. Amestecă bine până la omogenizare. Dacă dorești o aromă mai intensă, adaugă și coaja de portocală și scorțișoara.
Apoi setează cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt (20×20 cm) cu puțin unt sau ulei. Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața.
Coace delicioasa budincă de dovleac cu brânză dulce timp de 45-50 de minute sau până când marginile devin ușor aurii, iar interiorul este ferm la atingere. Poți testa cu o scobitoare; dacă iese umedă, dar curată, budinca este gata.
Lasă budinca să se răcească puțin înainte de a o porționa. Se poate servi atât caldă, cât și rece, simplă sau cu o lingură de smântână dulce sau frișcă alături.
Spor și poftă bună!
COMENTARII