Gătește Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Timp de preparare
20 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 125 gr brânză Camembert
- 800 gr aluat foietaj
- 250 gr bacon feliat subțire
- 200 gr cașcaval afumat
- curmale uscate
- mărar verde
- 1 ou
- semințe de susan.
Mod de preparare
Mai întâi vom lăsa aluatul foietaj la decongelat.
Pachetul de aluat are două foi. Pachetul de brânză are 250 gr și îl secționăm pe jumătate, transversal.
După decongelarea aluatului așezăm o foaie de aluat pe hârtie de copt. Apoi așezăm brânza camembert la jumătatea foii Presărăm puțin mărar verde și așezăm peste ea a doua foaie de aluat. Secționăm foile de aluat în zece părți, de jur împrejurul brânzei. Vom obține 20 de bucăți de aluat pe care le vom rula separat, așezând în interior câte o felie subțire de bacon, o bucată mică de cașcaval și în capăt o curmală uscată. Nu adăugăm curmale chiar în toate rulourile dacă nu avem suficiente.
Transferăm pachetul de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale, împreună cu hârtia de copt într-o tavă încăpătoare. Ungem aluatul la suprafață cu ou bătut și presărăm semințe de susan.
Punem tava în cuptor la 200 de grade Celsius și preparăm deliciosul aperitiv pentru 15, maxim 20 de minute. Nu trebuie decât să se rumenească aluatul, iar brânza să devină moale și tartinabilă.
Pentru servire, rupem rulourile de aluat cu bacon și cașcaval și le trecem prin brânza moale.
Sunt absolut delicioase. Mai merg servite și cu felii de mere acrișoare sau chiar un sos din mere.
Spor și poftă bună!
COMENTARII