Gătește Carne cu legume sub capac de aluat foietaj
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr carne de porc, macră
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov mare
- 250 gr varză de Bruxelles
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei
- 200 ml apă sau supă de legume
- 400 gr aluat foietaj
- 1 ou
- semințe de susan
- piper roz
Mod de preparare
Mai întâi porționăm carnea de porc în bucăți mai mari. Punem o tigaie wok cu uleiul la încins și adăugăm bucățile de carne. Presărăm peste ele sare și piper și le rumenim la foc intens până când se sigilează pe toate părțile.
Între timp, se curăță legumele și se toacă mărunt. Varza de Bruxelles se taie în jumătăți, sau în sferturi, iar morcovul în rondele. ceapa și usturoiul se toacă sub formă de solzișori.
Când carnea este bine rumenită pe toate părțile se adaugă legumele și se reduce intensitatea focului la minim spre mediu. Se amestecă ușor cu o spatulă să se rumenească uniform și legumele. Când acestea se colorează și sunt ușor pătrunse se adaugă apă fierbinte, atât cât să fie acoperite. Se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se formeze un sos în tigaia cu ingrediente. Se mai asezonează cu sare și piper.
Se stinge focul și se acoperă ingredientele cu un capac din foietaj. Aluatul foietaj se unge cu ou bătut și se presară cu boabe de piper și semințe de susan.
Tigaia cu carne cu legume sub capac de aluat foietaj se pune la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Servim acest delicios preparat ușor cald, alături de salată verde, sau de o salată de murături.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII