Mâncăruri cu carne

Carne cu legume sub capac de aluat foietaj

Perfectă pentru un prânz consistent și gustos, această rețetă de carne cu legume sub capac de aluat foietaj. Iar dacă aluatul foietaj mai este preparat și în casă, cu atât mai sănătos este – vedeți aici rețeta!

Alegerea tipului de carne rămâne la latitudinea fiecăruia. Poate fi de porc, de vită, de pasăre, sau chiar de miel sau iepure. La fel și legumele se pot alege după preferințe. Nelipsite sunt ceapa și usturoiul care dau gust deosebit oricărui preparat.

Iar dacă am amintit de ceapă și usturoi, vă recomand de pe blog și rețeta de tocană țărănească de ceapă cu carne. Este o rețetă mult adorată de întreaga familie. o preparăm foarte des, folosind mai multe tipuri de carne.

Și tot pentru un prânz gustos și sățios aș mai recomanda rețeta de mâncare de iepure cu praz la ceaun. Iar servită cu mămăliguță, este mai mult decât perfectă. Bineînțeles și aici se poate opta pentru orice tip de carne.

Citește și: Empanadas cu carne. Rețetă de plăcinte spaniole

Ce conține rețeta de carne cu legume sub capac de aluat

Am ales pentru această delicioasă mâncare carnea de porc. Este mai rapid de preparat, este gustoasă și iese fragedă. Ca și legume am optat pentru ceapă, usturoi, morcov și varza de Bruxelles.  Toate aceste ingrediente vor fi mai întâi trase la tigaie pentru intensificarea gustului. Apoi, se așază deasupra lor capacul din aluat care se unge cu ou și se presară cu boabe de piper roz și cu semințe de susan.  Se pune vasul la cuptor până când aluatul se rumenește frumos.

Este un preparat destul de simplu, dar gustos și de mare efect asupra celor ce îl vor savura.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete la secțiunea ”Mâncăruri cu carne”, dar și la secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de carne cu legume sub capac de aluat foietaj.

Tigaie cu Carne cu legume sub capac de aluat foietaj. după prepararea la cuptor

Gătește Carne cu legume sub capac de aluat foietaj

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Tigaie cu Carne cu legume sub capac de aluat foietaj. după prepararea la cuptor

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc, macră
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 250 gr varză de Bruxelles
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 ou
  • semințe de susan
  • piper roz

 

 

Mod de preparare

Mai întâi porționăm carnea de porc în bucăți mai mari. Punem o tigaie wok cu uleiul la încins și adăugăm bucățile de carne. Presărăm peste ele sare și piper și le rumenim la foc intens până când se sigilează pe toate părțile.

Între timp, se curăță legumele și se toacă mărunt. Varza de Bruxelles se taie în jumătăți, sau în sferturi, iar morcovul în rondele. ceapa și usturoiul se toacă sub formă de solzișori.

Când carnea este bine rumenită pe toate părțile se adaugă legumele și se reduce intensitatea focului la minim spre mediu. Se amestecă ușor cu o spatulă să se rumenească uniform și legumele. Când acestea se colorează și sunt ușor pătrunse se adaugă apă fierbinte, atât cât să fie acoperite. Se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se formeze un sos în tigaia cu ingrediente. Se mai asezonează cu sare și piper.

Se stinge focul și se acoperă ingredientele cu un capac din foietaj. Aluatul foietaj se unge cu ou bătut și se presară cu boabe de piper și semințe de susan.

Tigaia cu carne cu legume sub capac de aluat foietaj se pune la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.

Servim acest delicios preparat ușor cald, alături de salată verde, sau de o salată de murături.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!