Gătește Carne de vită cu vin și ciuperci
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru preparat carnea de vită:
- 750 gr carne macră de vită
- sare și piper
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 200 ml vin roșu demisec
- 200 gr bulion de roșii
- 200 ml apă
- 1-2 crenguțe de rozmarin.
- Pentru ciuperci:
- 500 gr ciuperci champignon, micuțe
- 2 linguri de ulei
- 2 căței de usturoi
- sare și piper.
- Pentru piure de cartofi:
- 500 gr cartofi albi
- apă + sare
- 50 gr unt
- 200 ml lapte.
Mod de preparare
Mai întâi porționăm carnea în bucăți potrivit de mari, pe care le condimentăm cu sare și piper. Le rumenim rapid pe toate părțile într-o cratiță cu ulei, așezată la foc mediu. Apoi le transferăm într-un bol și le păstrăm la cald.
Curățăm legumele, le clătim și le tocăm în rondele sau cuburi. Le punem la călit în cratița cu uleiul rămas de la carne. Dacă mai necesită, mai adăugăm o lingură de ulei. Le amestecăm pentru a se căli uniform și a-și degaja aromele în uleiul încins. Apoi adăugăm vinul, bulionul și le amestecăm bine.
Adăugăm carnea de vită și crenguțele de rozmarin și punem cratița în cuptor. Setăm temperatura la 175 de grade Celsius, pentru 40-50 de minute.
Ciupercile se prepară simplu, într-o tigaie cu ulei și doi căței de usturoi striviți.
Iar piureul de cartofi se prepară în cel mai clasic mod – vedeți aici rețeta.
Foarte gustoasă este combinația de carne de vită cu vin și ciuperci, servită cu piure de cartofi!
Spor și poftă bună!
COMENTARII