Mâncăruri cu carne

Tocană de vită cu morcovi și țelină

Dacă vă plac preparatele cu carne de vită, avem pentru voi o rețetă de tocană de vită cu morcovi și țelină, simplă și ușoară. Nu necesită ingrediente multe și nu petrecem nici foarte mult timp pentru a o prepara.

Carnea de vită este și gustoasă, dar și sănătoasă, consumul regulat al acesteia aduce o mulțime de beneficii organismului. Este o importantă sursă de fier, de vitamina B, sursă de zinc și magneziu. Mai conține acizi grași nesaturați Omega 3, dar și vitamina E, un antioxidant esențial pentru piele sau sistemul vascular.

Putem prepara carnea de vită ca și carnea de porc sau alte tipuri de carne.

Descoperiți pe blog și rețeta de chili con carne, din bucătăria mexicană. Este o rețetă în care carnea de vită se folosește tocată.

Iar una dintre rețetele cu carne de vită preferate de întreaga familie este rețeta Boeuf Bourguignon. Este ușor asemănătoare cu cea de azi, ca  și mod de preparare a cărnii, însă mult mai complexă și cu mai multe ingrediente.

Ce ingrediente conține rețeta de tocană de vită cu morcovi și țelină

Pe lângă ingredientele amintite în titlul rețetei, mai avem nevoie pentru prepararea mâncării și de bulion de roșii, de vin roșu și de condimente. Sunt ingrediente puține, dar care combinate împreună dau gust savuros mâncării.

Vinul roșu adăugat are rolul de a frăgezi carnea și de a o ajuta să se pătrundă într-un timp mai scurt. Ca și condiment de bază pentru carnea de vită folosim cimbrul.

Putem servi tocana simplă, alături de o salată, dar și alături de o garnitură de orez sau una de cartofi.

Mai găsiți pe blog și alte rețete cu carne de vită, de unde o puteți prepara pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocană de vită cu morcovi și țelină.

Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță, decorată cu crenguțe de cimbru și rondele de ceapă verde, alături de un bol cu orez

Gătește Tocană de vită cu morcovi și țelină

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4

Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță cu lingură, decorată cu crenguțe de cimbru

Ingrediente

  • 500 gr carne macră de vită
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 200 gr bulion de roșii
  • sare și piper
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml vin roșu demisec
  • 200 ml apă
  • 1-2 crenguțe de cimbru.

Mod de preparare

Începem prin a porționa carnea în bucăți potrivit de mari, pe care le condimentăm cu sare și piper.

Apoi curățăm legumele, le clătim și le tocăm în rondele sau cuburi. Le punem la călit într-o cratiță cu ulei. Le amestecăm pentru a se căli uniform și le lăsăm doar până când își degajă aromele în uleiul încins.

Adăugăm bucățile de carne și le amestecăm cu legumele din cratiță. Le rumenim bine pe toate părțile, apoi adăugăm vinul. Lăsăm carnea și legumele să fiarbă în vin până când se evaporă tot alcoolul.

Apoi adăugăm bulionul și completăm cu puțină apă fierbinte. Lăsăm delicioasa tocană de vită cu morcovi și țelină să fiarbă până când sosul format scade și devine mai consistent, iar carnea este bine pătrunsă.

Adăugăm și 1-2 crenguțe de cimbru și mai potrivim gustul cu sare și piper. Este absolut delicioasă.

Merge servită și cu garnitură de orez.

Spor și poftă bună!