Mâncăruri cu carne

Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor

Pentru un prânz rapid și delicios, o rețetă de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor este mai mult decât perfectă.

Cartofii sunt legumele cele mai accesibile pentru a prepara o mâncare rapidă, gustoasă și consistentă. Iar în combinație cu baconul sau alte specialități de carne, este un preparat de nerefuzat.

Nu avem nevoie de prea multe ingrediente și nu vom petrece nici mult timp în bucătărie pentru un așa preparat.

O altă rețetă rapidă și delicioasă cu cartofi pe care v-o recomand de pe blog, este rețeta de Kartoffelsalat. Este o rețetă de salată nemțească din cartofi fierți cu bacon afumat.

Și tot din aceeași categorie de rețete cu cartofi și afumătură, mai găsiți pe blog și rețeta de cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Este o mâncare gustoasă, consistentă și foarte apreciată, mai ales servită cu o salată de murături, sau de legume proaspete.

Cum se prepară rețeta de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor

Pentru rețeta de față nu avem decât de curățat cartofii și usturoiul și de adăugat într-o tavă unsă. Apoi se mai presară câteva condimente și se dau la cuptor. Baconul tăiat în bucăți mici se adaugă spre final de preparare, pentru a nu se arde.

O altă rețetă simplă și ușoară cu cartofi de pe blog este rețeta de cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.

Iar dacă doriți și rețete mai complexe, găsiți pe blog o întreagă colecție cu și fără carne.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor.

Tigaie cu cartofi și bacpn, alături de felii de bacon și cartofi proaspeți

Gătește Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor

Timp de preparare

45 min

Porții

6

Tigaie de fontă cu cartofi și bacon, presărate cu ceapă verde și pătrunjel

Ingrediente

  • 600 gr de cartofi albi
  • 250 gr de bacon
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce
  • câteva fire de ceapă verde
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 2-3 linguri de ulei

 

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai neuniforme, cât mai colțuroase. Astfel vor avea suprafețe mai multe crocante.

Ungem cartofii cu ulei, îi presărăm cu sare, piper și boia dulce și îi așezăm într-o tavă unsă și ea cu ulei. Printre cartofi strecurăm căței de usturoi curățați și striviți și crenguțe de rozmarin.

Punem tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Mai întoarcem cartofii pe la jumătatea timpului, agitând tava.

Baconul îl tăiem în bucăți mai mici și îl adăugăm în tava cu cartofi în ultimele 10-12 minute de preparare.

Servim delicioșii cartofi cu bacon și usturoi presărați cu rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel verde.

Câteva murături așezate lângă ei vor face deliciul deplin.

Spor și poftă bună!