Tarte / Cheesecake

Cheesecake cu fistic, cremos și aromat

Acest cheesecake cu fistic este un desert delicios, care combină textura cremoasă a umpluturii de brânză cu gustul ușor sărat și crocant al fisticului. Este o variantă modernă a clasicului cheesecake, adăugând o notă exotică prin folosirea fisticului în crustă, în umplutură și la decor.

Fisticul este apreciat pentru gustul său delicat și pentru culoarea plăcută, dar și pentru conținutul său nutritiv. Acesta este o sursă bogată de proteine vegetale și fibre, fiind util pentru menținerea sănătății digestive. Conține grăsimi mononesaturate și polinesaturate, benefice pentru sănătatea inimii. Este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și compuși fenolici, care protejează celulele de stresul oxidativ.

Fisticul furnizează minerale esențiale, cum ar fi potasiul, magneziul și fosforul, și vitamine precum B6, necesară pentru funcționarea sistemului nervos.

Consumul regulat de fistic poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, îmbunătățind sănătatea cardiovasculară. Datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, fisticul poate ajuta la menținerea senzației de sațietate. De asemeni poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge datorită conținutului de fibre și grăsimi sănătoase.

Despre rețeta de cheesecake cu fistic

Pentru reușita unui cheesecake fin și delicat, este important să apelăm la ingrediente de calitate. În special frișca și brânza mascarpone trebuie să fie calitative. Optăm pentru frișcă cu conținut ridicat de grăsimi, peste 30 %. De asemeni vom opta și pentru o pastă de fistic de calitate. Culoarea cremei va depinde mult de această pastă.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de înghețată de fistic. Este rețeta unui desert delicios și răcoritor, apreciat pentru aroma sa distinctivă și textura cremoasă. Se prepară simplu și ușor, din ingrediente naturale și foarte accesibile tuturor.

Vă mai recomandăm și rețeta de salam de biscuiți, cu fistic și caramel sărat. Merită preparată pentru porția de desert de zi cu zi.

Dar găsiți pe blog și alte rețete de deserturi în care ingredientul vedetă este fisticul.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu fistic.

Cheesecake cu fistic decorat cu căpșuni și trandafiri

Gătește Cheesecake cu fistic, cremos și aromat

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Cheesecake cu fistic porționat

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 250 grame biscuiți digestivi
  • 100 grame unt topit
  • 50 grame fistic prăjit, nesărat fără coajă.
  • Pentru cremă:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 125 gr zahăr
  • 80 gr pastă de fistic
  • 1 linguriță esență de fistic
  • 2 pliculețe gelatină (20 gr).
  • Pentru decor:
  • puțin fistic mărunțit
  •  felii de căpșuni și trandafiri roșii.

Mod de preparare

Prepararea crustei.

Mărunțim cele 50 de grame de fistic cu ajutorul robotului și dăm deoparte o lingură de fistic mărunțit grosier. Îl păstrăm pentru decor. restul de fistic din robot îl mărunțim fin.

Mărunțim și biscuiții digestivi și îi amestecăm cu fisticul mărunțit fin. Adăugăm untul topit și amestecăm până când rezultă compoziție nisipoasă. Adăugăm această compoziție la baza unei tăvi rotunde cu diametrul de 24 cm. Îl presăm bine la baza tăvii.

Punem amestecul de biscuiți într-o tavă rotundă, și îl presăm bine și uniform pe fundul tăvii. Punem tava cu crusta de biscuiți în frigider până când vom pregăti crema.

Preparăm crema de brânză cu fistic.

Mai întâi vom mixa frișca rece până când începe să capete volum. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când acesta se dizolvă. Apoi adăugăm mascarpone, pasta de fistic și esența de fistic și amestecăm încă 2-3 minute cu mixerul.

Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită și o dizolvăm pe baie de aburi. O lăsăm să se tempereze și o încorporăm uniform în crema de brânză cu fistic.

Scoatem tava din frigider și întindem crema de brânză peste crusta de biscuiți. O nivelăm uniform la suprafață și punem din nou deliciosul cheesecake cu fistic la frigider, pentru 2-3 ore.

Apoi putem scoate cheesecake-ul de la rece, îl decorăm după propria imaginație și îl porționăm.

Este și delicios, dar și spectaculos!

Spor și poftă bună!