Gătește Cheesecake cu fistic, cremos și aromat
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru crustă:
- 250 grame biscuiți digestivi
- 100 grame unt topit
- 50 grame fistic prăjit, nesărat fără coajă.
- Pentru cremă:
- 500 gr mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
- 125 gr zahăr
- 80 gr pastă de fistic
- 1 linguriță esență de fistic
- 2 pliculețe gelatină (20 gr).
- Pentru decor:
- puțin fistic mărunțit
- felii de căpșuni și trandafiri roșii.
Mod de preparare
Prepararea crustei.
Mărunțim cele 50 de grame de fistic cu ajutorul robotului și dăm deoparte o lingură de fistic mărunțit grosier. Îl păstrăm pentru decor. restul de fistic din robot îl mărunțim fin.
Mărunțim și biscuiții digestivi și îi amestecăm cu fisticul mărunțit fin. Adăugăm untul topit și amestecăm până când rezultă compoziție nisipoasă. Adăugăm această compoziție la baza unei tăvi rotunde cu diametrul de 24 cm. Îl presăm bine la baza tăvii.
Punem amestecul de biscuiți într-o tavă rotundă, și îl presăm bine și uniform pe fundul tăvii. Punem tava cu crusta de biscuiți în frigider până când vom pregăti crema.
Preparăm crema de brânză cu fistic.
Mai întâi vom mixa frișca rece până când începe să capete volum. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când acesta se dizolvă. Apoi adăugăm mascarpone, pasta de fistic și esența de fistic și amestecăm încă 2-3 minute cu mixerul.
Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită și o dizolvăm pe baie de aburi. O lăsăm să se tempereze și o încorporăm uniform în crema de brânză cu fistic.
Scoatem tava din frigider și întindem crema de brânză peste crusta de biscuiți. O nivelăm uniform la suprafață și punem din nou deliciosul cheesecake cu fistic la frigider, pentru 2-3 ore.
Apoi putem scoate cheesecake-ul de la rece, îl decorăm după propria imaginație și îl porționăm.
Este și delicios, dar și spectaculos!
Spor și poftă bună!
COMENTARII